|
|
| שורה 1: |
שורה 1: |
| {{לאיחוד|ערך=[[ספירת היסוד]]}}
| | #הפניה [[ספירת היסוד]] |
| "אביון" הוא כינוי ל[[ספירת היסוד]] שב[[ז"א]], אבל רק כשהוא בגלות בהתלבשות ב[[שרי עכו"ם]], הם [[קליפה|הקליפות]] ו[[סט"א]].
| |
| | |
| התלבשות ספירת היסוד ב"שרים", היא כדי להחיותם, ואופן חיותם הוא בחיצוניות דחיצוניות.
| |
| | |
| והביאור בזה;
| |
| [[רצון העליון]] בחינת [[אור אין סוף]] ב"ה הוא מקור החיים המחיה את כל העולמות, אלא שהחיות נמשכת אל [[נברא|הנבראים]] על ידי [[צמצום|צמצומים]] רבים ועצומים, וישנם גם נבראים המקבלים חיותם על ידי הקליפות וסט"א ב[[הסתר פנים]], שאינם חשים ואינם יודעים שחיותם הוא מה' עושה שמים וארץ, ואילו הקליפות עצמם נקראים - "שרים" המשפיעים חיות לעולם החומרי.
| |
|
| |
| החיות המצומצמת הנמשכת בקליפות ומושפעיהם היא מ[[חיצוניות הרצון]] העליון - [[בחינת אחוריים]], והקליפות הטמאות לגמרי - המנגדים ממש להוי', מקבלים חיותם מחיצוניות דחיצוניות של הקדושה.
| |
| | |
| אף על פי שהקליפות הן תועבת ה' אשר שנא, מכל מקום הוא מחיה אותם (בחיות מצומצמת כנ"ל), כי "כל פעל ה' למענהו וגם רשע ליום רעה", כי גם בהם משתמש ה' לצורך הקדושה.
| |
| | |
| כמובן, שהחיות האלקית הנמשכת להחיות את הקליפות, מלבד שהיא עצמה מחיצוניות הקדושה, הנה, היא גם מחיה את הקליפות בחיצוניות - בדרך [[מקיף]], שאינה מלובשת בתוכם ממש, והיא שם בבחינת גלות וזרות, ולזאת ספירת היסוד שהיא הספירה המשפיעה את החיות הזאת, נקראת בשם אביון.
| |
| | |
| {{סגל}}
| |
| | |
| [[קטגוריה:ערכים בלימוד החסידות]]
| |
| [[קטגוריה:ערכים במבט החסידות]]
| |