עריכת הדף "ניגון מארץ ישראל"

אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם תיכנסו לחשבון או תיצרו חשבון, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.

ניתן לבטל את העריכה. נא לבדוק את השוואת הגרסאות שלהלן כדי לוודא שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, ולאחר מכן לפרסם את השינויים למטה כדי לסיים את ביטול העריכה.

גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 1: שורה 1:
ה'''ניגון מארץ ישראל''' הוא בעל שתי בבות בסגנון ניגוני המזרח, תנועות קצרות, קצובות ומופסקות. ה[[ניגון]] מלא [[מחשבה]] ופיוט ה[[נשמה]] בלויית צל של [[מרירות]].
ה'''ניגון מארץ ישראל''' הוא בעל שתי בבות בסגנון ניגוני המזרח, תנועות קצרות, קצובות ומופסקות. הניגון מלא מחשבה ופיוט הנשמה בלויית צל של מרירות.


ניגון זה הוא ניגון קי"ד ב[[ספר הניגונים]].
ניגון זה הוא ניגון קי"ד ב[[ספר הניגונים]].


הניגון מקובל גם בחצרות חסידיות אחרות, ויש המנגנים אותו על המילים 'כל דכפין ייתי ויכול' (פתיחת נוסח [[הגדה של פסח]]).
[[קטגוריה:ניגוני התוועדות]]


כפי שניתן להבין מכותרת הניגון, הניגון שהיה מקובל בפי חסידי חב"ד ברוסיה ואוקראינה, הגיע במקורו מארץ ישראל, והדבר מתאים גם עם סגנונו. ישנה מסורת שהניגון מיוחס לתלמידי ר' [[מנחם מענדל מויטבסק]] שעלו יחד עם רבם לארץ ישראל בשנת תקל"ז.


על פי עדותו של חוקר המוזיקה [[יעקב מזור]], הוא שמע מפי חסידי חב"ד שהניגון נכתב מפי חסיד ש"שר אותו שלא כהלכה", ומשעה שהתברר כך אסרו לשיר אותו בחב"ד, ואם קורה שמישהו פותח בו מיד מפסיקים אותו ואין נותנים לו לשיר את הניגון<ref>דרוש מקור</ref>.
==קישורים חיצוניים==


==קישורים חיצוניים==
*[https://drive.google.com/file/d/0B5fPyVutg4AQZmV1RXd5MjZYUU0/view?usp=sharing לשמיעת הניגון] מפי ר' [[דוד הורביץ]]
*[http://old2.ih.chabad.info/php/audio.php?action=playsong&id=532 לשמיעת הניגון בעיבודו של ר' אלאור ולנר] (קישור שבור)


{{ניגוני חב"ד}}
* [http://www.770live.com/en770/nigunim/nigunPlay.asp?nigunId=Dovid_Hurwitz/114.rm&gif=114 לשמיעת הניגון מפי ר' דוד הורביץ]
[[קטגוריה:ניגוני התוועדות]]
 
* [http://www.chabad.info/php/audio.php?action=playsong&id=531 לשמיעת הניגון בעיבודו של ר' אלאור ולנר]
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף חב"דפדיה:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה. אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול עזרה בעריכה (נפתח בחלון חדש)