עריכת הדף "יצחק דובער שניאורסון (נכד אדמו"ר הצמח צדק)"

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם תיכנסו לחשבון או תיצרו חשבון, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.

ניתן לבטל את העריכה. נא לבדוק את השוואת הגרסאות שלהלן כדי לוודא שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, ולאחר מכן לפרסם את השינויים למטה כדי לסיים את ביטול העריכה.

גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 1: שורה 1:
האדמורבי '''יצחק דובער שניאורסון''' היה האדמוהשני בשושלת [[חסידות חב"ד - ליאדי]], בעל '[[סידור מהרי"ד]]'.
{{בית רבי/אדמוהצמח צדק}}[[אדמו"ר]] '''יצחק דובער שניאורסון''' נולד בשנת [[תקצ"ה]] בעיירה [[ליובאוויטש]], לאביו אדמו"ר [[חיים שניאור זלמן שניאורסון (בן אדמו"ר הצמח צדק)|חיים שניאור זלמן]] בנו של [[אדמו"ר הצמח צדק]]. הוא היה בן יחיד לאביו.  


==תולדות חיים==
במשך שנים הסתופף בצילו של אדמו"ר הצמח צדק.
נולד בשנת [[תקצ"ה]] ב[[עיירה]] [[ליובאוויטש]], לאביו אדמו"ר [[חיים שניאור זלמן שניאורסון (בן אדמו"ר הצמח צדק)|חיים שניאור זלמן]] בנו של [[אדמו"ר הצמח צדק]]. הוא היה בן יחיד לאביו.
 
במשך שנים הסתופף בצילו של אדמו"ר הצמח צדק. באחת הפעמים בהם הביא לסבו פ"נ, אמר הצמח צדק: "הוילע רוחניות" = רוחניות בלבד{{הערה|'בני הצמח צדק' עמ' 353 הערה 3.}}.


לאחר [[הסתלקות]] אדמו"ר הצמח צדק, עבר יחד עם אביו לעיר [[ליאדי]], שם כיהן אביו כאדמו"ר.
לאחר [[הסתלקות]] אדמו"ר הצמח צדק, עבר יחד עם אביו לעיר [[ליאדי]], שם כיהן אביו כאדמו"ר.


כשהיה בגיל ארבעים וחמש הסתלק אביו, ב[[ד' בטבת]] [[תר"מ]], והוא מילא את מקומו כאדמו"ר בליאדי. לאחר פטירת אביו נחלקה החסידות לשניים, כאשר מרבית החסידים קבלו עליהם את הנהגת בנו הרב יצחק דובער שניאורסון ומקצת החסידים קיבלו את הנהגת גיסו הרב [[לוי יצחק מסירטשין]]. ר' לוי יצחק היה צאצא לאדמו"רי [[ראדזמין]] שב[[פולין]], עבר לחסידות חב"ד והעביר את מרכז החסידות לעירו סירטשין. בסוף ימיו עבר לוורשה ושם נפטר בשנת ה'[[תרס"ה]] (1905).
כשהיה בגיל ארבעים וחמש הסתלק אביו והוא מילא את מקומו כאדמו"ר בליאדי.
 
מהרי"ד הנהיג את עדת החסידים עד הסתלקותו, לאחר כשלושים וחצי שנות נשיאות. לאחר הסתלקותו לא היה ממשיך לחסידות{{הערה|אך ברבנות כן, בנו הרה"ק ר' שלום שכנא שניאורסאהן בליאדי.}}, ורובם עברו בחזרה לקבל את הנהגת בן דודו של מהרי"ד, [[אדמו"ר הרש"ב]].
לאחר הסתלקות בן דודו [[שלמה שניאור זלמן שניאורסון|אדמו"ר הרש"ז מקאפוסט]] התקשרו אליו הרבה מ[[חסידי קאפוסט]].
 
ב[[כ' ניסן]] [[עת"ר]] נסתלק, ומנוחתו כבוד בליאדי.
 
כמו שאר נכדי הצמח צדק, מכנו אדמו"ר הריי"צ בשם 'אדמו"ר' ונשיא חסידות חב"ד.
 
==ספריו==
* [[סידור מהרי"ד]].
* ליקוטי מאמרים.
 


חיבר את [[סידור מהרי"ד]].


==משפחתו==
ב[[כ' אייר עת"ר]] נסתלק ומנוחתו כבוד בליאדי.
*בנו, רבי [[שלום שכנא שניאורסון]] ממלא מקום אביו ב[[ליאדי]].
*בנו, רבי [[יהודה לייב שניאורסון (בן הרי"ד)|יהודה לייב שניאורסון]] - רב ב[[הומיל]], [[סיראטין]], [[וויטבסק]].
*בנו, מר ברוך שניאורסון, סוחר מ[[סמולנסק]].


{{סדרה|הקודם=האדמו"ר רבי [[חיים שניאור זלמן שניאורסון (בן אדמו"ר הצמח צדק)|חיים שניאור זלמן שניאורסון]]|רשימה=אדמו"רי [[חסידות חב"ד - ליאדי|ליאדי]]|שנה=[[תקצ"ה]] - [[כ' אייר]] [[תר"ע]]|הבא=[[חסידות חב"ד ליובאוויטש]]}}
{{בית רבי/אדמו"ר הצמח צדק}}
{{מיון רגיל:שניאורסון, יצחק דובער}}
[[קטגוריה:משפחת אדמו"ר הצמח צדק]]
[[קטגוריה:משפחת אדמו"ר הצמח צדק]]
[[קטגוריה:אדמו"רי בית חב"ד]]
[[קטגוריה:פרשני התפילה]]
[[קטגוריה:צאצאי אדמו"ר הזקן המשמשים כאדמו"רים]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תר"ע]]
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף חב"דפדיה:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה. אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול עזרה בעריכה (נפתח בחלון חדש)