עריכת הדף "בית ליובאוויטש (פריז)"

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אזהרה: אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם תיכנסו לחשבון או תיצרו חשבון, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.

ניתן לבטל את העריכה. נא לבדוק את השוואת הגרסאות שלהלן כדי לוודא שזה אכן מה שאתם רוצים לעשות, ולאחר מכן לפרסם את השינויים למטה כדי לסיים את ביטול העריכה.

גרסה אחרונה הטקסט שלך
שורה 1: שורה 1:
#הפניה [[צעירי אגודת חב"ד (פריז)]]
[[קובץ: שלוחים בצרפת.jpg|שמאל|ממוזער|250px|כינוס השלוחים האזורי, המתקיים על ידי בית ליובאוויטש פריז]]
'''בית ליובאוויטש''' ב[[פריז]] הינו המוסד הראשי של [[שלוחים|שלוחי]] [[הרבי]] ב[[צרפת]], המרכז תחתיו את פעילות הבתי חב"ד במדינה ואת מוסדות החינוך.
 
הוקם בשנת תשכ"ח על ידי הרב [[שמואל אזימוב|שמואל (מולע) אזימוב]]. כיום, מנהל את המוסד בנו, הרב [[מנחם מענדל אזימוב]].
 
==הסטוריה==
{{להשלים}}
 
==ה'לוקאל'==
מרכז המוסד (ה'לוקאל') נמצא ברובע 9 בפריז ברחוב 'לה מרטין'. הבניין נקנה בשנת תשל"ז. במקום קיים [[בית כנסת]] ו[[כולל]] לבעלי בתים, המפעיל מערך שיעורי תורה בכמה רמות. וכן חנות תשמישי קדושה ומשרדים.
 
במקום מתקיים מערך של הגהת [[סת"ם]] עבור כל הבתי חב"ד שבפריז והסביבה.
 
במקום קיים מרכז הוצאה לאור, שמוציא מידי שבוע את העלון "לה סידרה" (הפרשה), שיחות של הרבי מתורגמות לצרפתית, תרגום של גיליון [[התקשרות (גיליון)|התקשרות]] וכן הפקת עלונים לקראת חגי ישראל עבור כלל הבתי חב"ד ב[[צרפת]].
 
=='בֶּ"ל 19'==
המרכז הקהילתי של בית ליובאוויטש (ראשי תיבות "בֶּ"ל") נמצא בלב השכונה היהודית ברובע 19 בפריז. במקום קיים בית כנסת גדול ומפואר, מקווה טהרה, וכן המוסד לבנות "בית חיה מושקא" המונה כ2500 תלמידות, שתחת בית ליובאוויטש.
 
==קישורים חיצוניים==
*[https://chabad.info/news/342972/ דינר מפואר: 50 שנה לפעילות בית ליובאוויטש בפריז] {{אינפו}}
*[https://chabad.info/news/586349/ עשרות אלפי משלוחי מנות ליהודי צרפת • תיעוד] {{אינפו}}
*[https://chabad.info/news/575156/ סדר לקוטי שיחות לאנ"ש פריז בארגון בית ליובאוויטש] {{אינפו}}
 
[[קטגוריה:מוסדות וארגונים באירופה]]
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף חב"דפדיה:זכויות יוצרים לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה. אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול עזרה בעריכה (נפתח בחלון חדש)