עריכת הדף "
שמעון אוחנה
" (פסקה)
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
==תולדות חיים== נולד ב[[א' טבת]] [[תרפ"ח]]{{הערה|בתעודת הזהות שלו הופיע שנולד בשנת תר"צ, ובכרטיס שלו בספר החסידים כתב שנולד בשנת תרצ"ב.}} ב[[מרוקו]] לאביו ר' חנניה ולאמו מרת דונה אוחנה. בגיל צעיר התייתם מהוריו{{הערה|בקרב המשפחה מסופר שבהיותו ילד לקה בטיפוס וכשההורים ביקשו מאחד מצדיקי מרוקו שיתפללו לרפואתו והוא אמר שהאפשרות היחידה שיש לו זה שההורים יקבלו על עצמם להיות תמורתו, ובזכות זה הבן יזכה לאריכות ימים, וכעבור זמן קצר הם נפטרו והוא יצא מכלל סכנה והחלים.}} ולמד בישיבות חב"ד בקזבלנקה. בשנת תשי"ב התחתן עם רעייתו מרת שמחה בת ר' אברהם וסוליקה עבדלחק-אמיתי, קבע את מגוריו בכפר זנגיה, והחל ללמד ילדים צעירים אל"ף בי"ת וחומש, משנה וגמרא, כשעם כל ילד הוא לומד לפי רמתו. בשנת [[תשט"ו]] הגיעו נציגי הסוכנות כדי לבדוק התאמה לקראת העליה לארץ הקודש ושלחו אותו לקזבלנקה על מנת שייבחן שם אם מתאים לשמש כמורה כשיעלה לארץ, שם פגש את הרב [[ניסן פינסון]] והרב [[שלמה מטוסוב]], שעמדו מייד על כשרונותיו וביקשו ממנו לעבור לקזבלנקה עם בני משפחתו ולהתחיל ללמד במוסדות חב"ד שהקימו. כשלוש שנים לאחר החתונה עלו לארץ הקודש, ושהו במשך כשלושה שבועות במעברה סמוך לחיפה, ובכל פעם שהגיעו נציגים של היישובים השונים התעקשו לעבור למגורי הקבע כקבוצה מגובשת בלבד, ולבסוף כשהגיע הרב [[ישראל לייבוב]] עם קבוצת עסקנים והציעו להם לקבוע את מגוריהם בכפר חב"ד{{הערה|הרב לייבוב אמר להם: כסף אינני יכול להציע לכם, אך חינוך ויראת שמים - אני יכול להבטיח.}}, עברו כל עשר המשפחות שעלו יחד ממרוקו וקבעו את מגוריהם ב[[כפר חב"ד]] שם נמנה על וותיקי התושבים. שימש כמורה בבתי הספר של [[רשת אהלי יוסף יצחק]]. תחילה ב[[בית הספר למלאכה]] בכפר חב"ד{{הערה|1=[https://s3.wasabisys.com/chabadlibrary/TL5.4/5698_001.jpg ראו תצלום של חלוקת התניא על ידי [[השלוחים לארץ הקודש (תשט"ז)|השלוחים לארץ הקודש]] בכיתתו].}}, לאחר מכן ב[[נס ציונה]], ובהמשך במשך עשרות שנים בסניף בית הספר ביפו. עם הקמת בית הכנסת 'שערי אליהו' בכפר חב"ד עבור עולי מרוקו, עשרות בשנים בבית כנסת 'שערי אליהו' – עולי מרוקו בכפר חב"ד וכיהן שנים רבות מורה בבית ספר חב"ד ביפו. נפטר בגיל 94 ב[[י"ד אייר]] [[תשפ"ב]], ונטמן ב[[בית העלמין אחיעזר]] הסמוך ל[[כפר חב"ד]].
תקציר:
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף
חב"דפדיה:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה.
אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)
תפריט ניווט
כלים אישיים
לא בחשבון
שיחה
תרומות
יצירת חשבון
כניסה לחשבון
מרחבי שם
ערך
שיחה
עברית
צפיות
קריאה
עריכה
עריכת קוד מקור
גרסאות קודמות
עוד
ניווט
עמוד ראשי
ברוכים הבאים
אולם דיונים
לוח מודעות
שינויים אחרונים
ערך אקראי
דיווח על טעות
עזרה
חב"דפדיה להורדה
צור קשר/תרומה
פורטלים
נשיאי חב"ד
ימי חב"ד
גאולה ומשיח
תורת החסידות
תורת הנגלה
ניגוני חב"ד
ספרות חב"ד
בית רבי
אישי חב"ד
הפצת המעיינות
קישורים
חב"ד אינפו
ארכיון גאולה ומשיח
כלים
דפים המקושרים לכאן
שינויים בדפים המקושרים
דפים מיוחדים
מידע על הדף