פתיחת התפריט הראשי
דף הבית
אקראי
כניסה לחשבון
הגדרות
אודות חב"דפדיה
חב"דפדיה
חיפוש
עריכת הדף "
משתמש:שמואל חיים/ליהודים הייתה אורה ושמחה וששון ויקר
" (פסקה)
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
'''ליהודים הייתה אורה ושמחה וששון ויקר''' הינו פסוק המופיע ב[[מגילת אסתר]] (ח' ט"ז) המתאר כיצד לאחר הצלת היהודים מגזרת המן, מרדכי מתלבש בבגדי מלכות ורכוב על הסוס, וליהודים היה "אורה ושמחה וששון ויקר". הפסוק הולחן פעמים רבות, והוא אחד משירי [[פורים]] המוכרים. ב[[גמרא]] מבואר ש"אורה" זה ה[[תורה]]{{הערה|ע"פ הכתוב (משלי, ו', כ"ג) "כי נר מצוה ותורה אור"}}, "שמחה" זה [[יום טוב]]{{הערה|ע"פ הכתוב (דברים, ט"ז, י"ד) "ושמחת בחגך"}}, ששון זה [[ברית מילה]]{{הערה|ע"פ הכתוב (תהלים, קי"ט, קס"ב) "שש אנכי על אמרתך"}} ו"יקר" זה [[תפילין]]{{הערה|ע"פ הכתוב (דברים, כ"ח, י') "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך"}}{{הערה|תלמוד בבלי, מסכת מגילה, דף טז עמוד ב}}. [[רש"י]] מבאר שגזרת המן הייתה על ארבעת מצוות אלו, [[הרשב"א]] מבאר שארבעת מצוות אלו הם "מאפיינות" את העם היהודי ולכן עליהם גזר [[המן]]{{הערה|חידושי אגדות מהרש"א על [[מגילת אסתר]]}}, [[הרבי]] הקשה על כך, הרי ארבעת מצוות אלו קיימים גם אצל הגוים, הם גם לומדים תורה, גם להם יש חגים, גם הם עושים [[ברית מילה]] וגם הם שמים תכשיטים ל[[עבודה זרה]]. [[הרבי]] מתרץ שבעוד הגוים לומדים את ה[[תורה]] עם שכל, היהודים לומדים עם [[אמונה]], הגויים בחגיהם הם משתכרים ומשתוללים, בעוד היהודים זה מביא להם יראת שמים, הגויים שעושים [[ברית מילה]] הם מצטערים על כך, בעוד היהודים שמחים בכך, בעוד הגויים שמים תכשיטים מזהב היהודים לוקחים דווקא עורות בהמה ל[[תפילין]], ולכן דווקא במצוות אלו מתבטא יחודיות העם היהודי{{הערה|לקוטי שיחות כרך ג, עמ' 916}}. הרבי גם הזכיר שמתוך ארבעת מצוות אלו התווספו גם בעקבות נס הפורים שניהם מהם:[[תורה]] ([[מגילת אסתר]]) ו[[יום טוב]] ([[חג הפורים]]){{הערה|ליהודים היתה אורה, פורים, ה'תשי"ב}}
תקציר:
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף
חב"דפדיה:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה.
אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)