פתיחת התפריט הראשי
דף הבית
אקראי
כניסה לחשבון
הגדרות
אודות חב"דפדיה
חב"דפדיה
חיפוש
עריכת הדף "
שמואל צבי הירש ליסון
"
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
[[קובץ:ליס.jpg|שמאל|ממוזער|350px|ר' שמואל צבי ליסון]] הרב '''שמואל צבי הירש ליסון''' היה [[משפיע]] בעיירה [[פוניבז']] מבוגרי [[תומכי תמימים ליובאוויטש]]. == תולדות חיים == נולד בעיר וייערכניפרובסק שב[[אוקראינה]] בשנת [[תרמ"ב]] בערך. אביו, הרב אברהם ליסון, היה נין של אחד מחבריו של [[הבעל שם טוב]] מהתקופה שלפני התגלותו. ר' אברהם התקרב לחסידות חב"ד לאחר נישואיו עם בתו של הרב [[אברהם יצחק קוץ]], מחסידיו המובהקים של [[אדמו"ר הצמח צדק]]. בבחרותו נשלח ר' שמואל צבי ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים הורודישץ']]. בהארדישץ למד אצל הרב [[אברהם מזעמבין]] (לנדא). בשנת תר"ס החל ללמוד ב[[ליובאוויטש]] עצמה בצלו של [[אדמו"ר הרש"ב]]. במשך שמונה שנים למד בליובאוויטש, כשבשנים אלה שקד על לימוד [[נגלה]] וחסידות בהתמדה רבה. ר' שמואל צבי היה בקי בכל ארבעת חלקי שולחן ערוך והוסמך לרבנות על ידי גאונים ידועים מהתקופה ההיא. מלבד זאת ידע בעל פה מספר סדרי משניות. בעת שנקרא להתייצב לשירות בצבא הצאר, נכנס ל'[[יחידות]]' וביקש מ[[אדמו"ר הרש"ב]] ברכה ועצה כדי להיפטר משירות הצבאי. אדמו"ר הרש"ב הורה לו כי שבועיים לפני יום התייצבותו, יקשור שתיים מאצבעותיו זו לזו ואת הקשר יתיר רק ביום ההתייצבות. ר' שמואל צבי עשה כהוראת הרבי ורופאי הצבא החליטו כי יש לו בעיה רפואית בידו ובשל כך הוא אינו כשיר לשירות בצבא הצאר. כאשר חזר לליובאוויטש הורה לו [[אדמו"ר הרש"ב]] לקשור שוב את שתי האצבעות במשך שבועיים וכך האצבעות יחזרו למקומן. ר' שמואל צבי מילא אחר הוראת הרבי והנס אכן קרה - האצבעות הבריאו לחלוטין. ==[[משפיע]] בפונוביז' == עוד בטרם חתונתו נשלח על ידי [[אדמו"ר הרש"ב]] ל[[פונוביז']] שבליטא. הוא קיבל הוראה מפורשת להתחתן עם בת ה[[עיירה]], להמשיך ולהתגורר בעיירה ובה להפיץ את תורת החסידות. ערב פרוץ מלחמת העולם השנייה, נסע ר' שמואל צבי ליסון למדינות אירופה בכדי לאסוף כסף לישיבה ששכנה בפוניבז' בה רוב התלמידים היו מקהילות ליובאוויטש בכל רחבי ליטא. בין השאר הגיע גם לפריז שם ייסד "חדר" בעידודו ובסיועו של הרב זלמן שניאורסון. במקביל לגיוס הכספים שימש גם כ[[מלמד תינוקות|מלמד]] דרדקי. עקב מאורעות ליל הבדולח הוא נאלץ לעזוב את [[צרפת]] ולשוב הביתה לפוניבז'. הוא נסע דרך [[אטוואצק]] שם שהה באותם ימים [[אדמו"ר הריי"צ]] וזכה להיכנס ל'יחידות'. היה זה ביקורו האחרון אצל הרבי שכן חודשים מספר לאחר מכן פרצה מלחמה העולם השניה. בראש [[חודש אלול]] תש"א, רוכזו יהודי [[פוניבז']] בשדה תעופה קטן בסמוך לעיר, וכולם חוסלו ביריות. רק בודדים מהם נותרו לפליטה. הי"ד. == משפחתו == *אחיו, ר' [[יחיאל מיכל ליסון]] - נפטר בשנת [[תר"פ]] *גיסו, ר' [[משה דובער גנזבורג]] - ממייסדי ישיבת [[אחי תמימים תל אביב]], וחבר [[אגודת חסידי חב"ד בארץ הקודש]]. *בנו ר' [[אברהם ליסון]], התגורר ב[[כפר חב"ד]]. ==לקריאה נוספת== *[[בית משיח]] [https://chabadpedia.co.il/images/7/7d/500.pdf גיליון מספר 500] עמודים 91 - 96 {{מיון רגיל:ליסון שמואל}} [[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הרש"ב]] [[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ]] [[קטגוריה:חסידים שנספו בשואה]] [[קטגוריה:משפחת ליסון]] [[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תרמ"ב]] [[קטגוריה:בוגרי תומכי תמימים ליובאוויטש]]
תקציר:
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף
חב"דפדיה:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה.
אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)