פתיחת התפריט הראשי
דף הבית
אקראי
כניסה לחשבון
הגדרות
אודות חב"דפדיה
חב"דפדיה
חיפוש
עריכת הדף "
מכון כשרות חב"ד
"
אזהרה:
אינכם מחוברים לחשבון. כתובת ה־IP שלכם תוצג בפומבי אם תבצעו עריכות כלשהן. אם
תיכנסו לחשבון
או
תיצרו חשבון
, העריכות שלכם תיוחסנה לשם המשתמש שלכם ותקבלו גם יתרונות אחרים.
בדיקת אנטי־ספאם.
אין
למלא שדה זה!
[[קובץ:לוגו מכון כשרות חב"ד.jpeg|250px|ממוזער|שמאל]] '''מכון כשרות חב"ד''' הוקם על מנת לתת מענה הלכתי וטכני [[כשרות|כשרותי]] בהתאם לפסיקת [[רבותינו נשיאנו]] בהנחיית ובהכוונת רבני חב"ד המומחים לנושא. מטרת המכון היא לתת מענה מידיי על כל שאלה בענייני כשרות. החל משאלות בנושאים של תערובות ובשר בחלב, דרך מטבחים תעשייתיים ומסעדות, עד למוצרי גלם מורכבים המיוצרים בחו"ל. ==רקע== בהתאם להוראתו של [[הרבי]] בשנת [[תשל"ה]] שיצאה כ[[מבצע כשרות האכילה והשתיה]], אברכים חב"דיים מומחים בתחום כשרות המזון הקימו בשנת [[תשפ"ג]] את מכון כשרות חב"ד, על מנת לתת מענה ולהוריד לפועל את הוראתו של הרבי לכלים בני זמננו באמצעי המדיה והתקשורת העדכנית, ולהנגיש לציבור את המידע הנכון והמתאים בזמינות גבוהה. עולם הכשרות הינו גדול ומורכב מאוד המכיל בתוכו גורמים רבים ופרטים שונים ומשונים ונצרך להכיר הרבה מונחים ומוצרים, מפעלים ומשגיחים על מנת להיות מבין בנושא. בשונה מהמידע ההלכתי הקבוע המוכר למשגיחים ולרבנים, עולם הכשרות בכללו הכולל את התעשייה וחומרי הגלם המיוצרים במקומות שונים בעולם אמינותו משתנה ודינמית בהתאם למשגיחי הכשרות השונים. לאור האמור, אדם שאינו מכיר את מרוכבות עולם הכשרות עלול לבוא למצב שיכניס חלילה לפיו מאכל או משקה שאיננו בוטח לגבי כשרותו המהודרת. הן בבית, הן בנסיעות מחוץ לבית והן באירועים ובהזדמנויות שונות אחרות. מייסדי ורבני המכון לקחו על עצמם משימה גדולה והיא היכולת להנגיש ולהגיש לציבור את המידע הנכון והמתאים בזמינות גבוהה. בשנת [[תשפ"ג]] מספר אברכים יצאו ביוזמה שאליה גייסו את רבני המכון והיא החלה כמספר טלפון אליו ניתן לשלוח שאלה או תמונה, בנוסף, קיימת קבוצת וואסטפ, בה ניתן לשאול את השאלות האמורות. ==מידע ופסיקה== המכון הינו בהכוונת רבני חב"ד המוכרים במומחיותם בנושא וידם מגעת בתחומי הכשרות מזה רבות בשנים והם אלו שמכוונים את רבני המכון שעונים בזמן אמת על השאלות. מעבר לכך, רבני המכון שנותנים מענה הינם בפני עצמם כאלו שמעורים בתחומי הכשרות מספר שנים, ומכירים את אופי התנהלות הדברים. יחד עם זאת, רבני המכון נעזרים המומחים עולמיים לכשרות מגופי כשרות כמו OK ,OU והכשרים מהודרים בארץ הקודש כמו בד"ץ העדה חרדית, וההכשר של הרב לנדא, בנוסף למומחי כשרות מנוסים נוספים המתמחים בנושאים מיוחדים כמו: מטבחים תעשייתיים, הכשרות כלים, שחיטה, קייטרינג ומסעדות, מלונות וחנויות לממכר מזון מהיר. [[קטגוריה:מוסדות וארגונים בארץ הקודש]] [[קטגוריה:כשרות]]
תקציר:
לתשומת ליבך: תרומתך לאתר חב"דפדיה תפורסם לפי תנאי הרישיון GNU Free Documentation License 1.2 (אפשר לעיין בדף
חב"דפדיה:זכויות יוצרים
לפרטים נוספים). אם אינך רוצה שעבודתך תהיה זמינה לעריכה על־ידי אחרים, שתופץ לעיני כול, ושאחרים יוכלו להעתיק ממנה תוך ציון המקור – אין לפרסם אותה פה.
כמו־כן, שמירת העריכה משמעה הבטחה שכתבת את הטקסט הזה בעצמך או העתקת אותו ממקור בנחלת הכלל (שאינו מוגבל בזכויות יוצרים) או מקור חופשי דומה.
אין לשלוח חומר מוגבל בזכויות יוצרים ללא רשות!
ביטול
עזרה בעריכה
(נפתח בחלון חדש)