תפלת שחרית של שבת: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 2: שורה 2:


==מהלך התפלה==
==מהלך התפלה==
{{ערך מורחב|ערך=[[תהלים צ"ב]], [[תהלים קכ"א]], [[תהלים קל"ו]], [[האדרת והאמונה]], [[נשמת כל חי]]}}
תפלת שחרית של שבת מבוססת ברובה על קטעי [[תפלת שחרית]] הנאמרת מידי יום מימות השבוע, אך בשבת התוספו לה קטעים אל סדר התפלה, ושונו קטעים מימי החול לקטעים המתאימים לשבת.
תפלת שחרית של שבת מבוססת ברובה על קטעי [[תפלת שחרית]] הנאמרת מידי יום מימות השבוע, אך בשבת התוספו לה קטעים אל סדר התפלה, ושונו קטעים מימי החול לקטעים המתאימים לשבת.


התפלה נפתחת באמירת החזן את [[ברייתא די"ג מדות|ברייתת ר' ישמעאל]] כשהוא מסיים בקול את קטעו האחרון של הברייתא ואומר את הקטע "יהי רצון מלפניך ה' אלוקנו ואלקי אבותינו שיבנה בית המקדש במהרה בימינו ותן חלקנו בתורתך", ועובר ל[[קדיש]] כשהקהל עונה אחריו [[אמן]], כפתיחה הרגילה מידי יום .   
התפלה נפתחת באמירת החזן את [[ברייתא די"ג מדות|ברייתת ר' ישמעאל]] כשהוא מסיים בקול את קטעו האחרון של הברייתא ואומר את הקטע "יהי רצון מלפניך ה' אלוקנו ואלקי אבותינו שיבנה בית המקדש במהרה בימינו ותן חלקנו בתורתך", ועובר ל[[קדיש]] כשהקהל עונה אחריו [[אמן]], כפתיחה הרגילה מידי יום.   


לאחר מכן מתחילים בתפלת [[הודו לה' קראו בשמו|הודו]], [[מזמור שיר חנכת הבית]], [[ה' מלך]], והושיענו, ובמקום להמשיך ולהגיד את המזמור הרגיל [[למנצח בנגינות שיר]], אומרים את המזמור למנצח מזמור לדוד, וממשיכים באמירת מזמורי תודה ושבח ל[[ה']], בשונה מימי החול בהם אומרים אחרי המזמור את תפלת [[לשם יחוד]].
ב[[פסוקי דזמרה]] בתפילת שחרית נוהגים להוסיף קבוצה של מזמורי תהילים קודם [[ברוך שאמר]], וכן את פיוט [[האדרת והאמונה]]: לאחר הפתיחה הרגילה ב'הודו', 'מזמור שיר חנוכת הבית' [[ה' מלך]], והושיענו, ובמקום להמשיך ולהגיד את המזמור הרגיל [[למנצח בנגינות שיר]], אומרים את המזמור 'למנצח מזמור לדוד', וממשיכים באמירת מזמורי תודה ושבח ל[[ה']], בשונה מימי החול בהם אומרים אחרי המזמור את תפלת [[לשם יחוד]].
 
לאחר ברוך שאמר מוסיפים את 'מזמור שיר ליום השבת' (במקום 'מזמור לתודה' הנאמר בימות החול) וה' מלך גאות לבש, וממשיכים בסדר התפילה הרגיל עד סיום 'אז ישיר', וחותמים את פסוקי דזמרה בתפילת [[נשמת כל חי]] ונוסח מיוחד של ברכת ישתבח.
 
בברכות קריאת שמע, מוסיפים שבח מיוחד וכן את הפיוט [[א-ל אדון (ניגון)|א-ל אדון]], ולאחריו אומרים את היוצרות 'לא-ל אשר שבת מכל המעשים' (ובסידור תהלת השם מופיע שקטע תפילה זה אם דילוגוהו בטעות יש לחזור ולהתפלל), ולאחריו ממשיכים כרגיל בנוסח ברכות קריאת שמע של ימות החול עד לתפילת עמידה של שבת.


==מנהגים==
==מנהגים==
31,664

עריכות

תפריט ניווט