ראש מתיבתא: הבדלים בין גרסאות בדף

נוספו 1,378 בתים ,  10 ביולי 2023
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
 
(21 גרסאות ביניים של 9 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{בעריכה}}
[[קובץ:מאיר אשכנזי 1.jpg|שמאל|ממוזער|250px|המרא דאתרא של [[כפר חב"ד]] הרב [[מאיר אשכנזי (כפר חב"ד)|מאיר אשכנזי]] בתפקידו כר"מ בישיבת [[חח"ל צפת]]]]
'''ראש מתיבתא''' (נקרא בקיצור '''ר"מ''') הוא תוארו של [[רב]] המלמד [[תלמוד]] ב[[ישיבה]]. במקורה, שימשה המילה כ[[ראשי תיבות]] של "ריש מתיבתא" (ב[[ארמית]]: [[ראש ישיבה]]) אולם בדורות האחרונים היא הפכה למושג בעל משמעות עצמאית.
'''ראש מתיבתא''' (נקרא בקיצור בראשי תיבות '''[[ר"מ]]''') הוא תוארו של [[רב]] המלמד ב[[ישיבה]]. במקורה, שימשה המילה לתיאור תפקיד [[ראש הישיבה]] (ב[[ארמית]]: ריש מתיבתא) אולם בדורות האחרונים היא הפכה למושג בעל משמעות עצמאית שמשמעותו אדם המלמד בישיבה [[גמרא]]. לעיתים מכונה בתואר ר"מ גם המלמד מקצועות קודש אחרים כ[[הלכה]] ו[[תנ"ך]]. כינוי נוסף למי שמלמד בישיבה הוא "מגיד שיעור" בנושאים תורניים שונים על בסיס קבוע באותה מסגרת. לעיתים משמש הר"מ גם כ[[משיב]] בזמני החזרה על השיעורים.


כינוי נוסף למי שמלמד בישיבה הוא "מגיד שיעור".
==מערך השיעור==
בדרך כלל ב[[ישיבה קטנה]] הר"מ מוסר שיעור על ה[[גמרא]] והמפרשים מתוך הגמרא ולפי מהלך הגמרא. להבנת שיעור מסוג זה אין צורך ממשי להכנה מוקדמת של הסוגיה הנלמדת. לעומת זאת ב[[ישיבה גדולה]] השיעור נמסר כ[[פלפול]] על הנושא הנלמד ורובו מתנהל מחוץ לדף הגמרא, כך שתלמיד שאינו בקיא בסוגיא, אינו מסוגל להבין את מהלכי השיעור.
 
==ראו גם==
*[[ראש ישיבה]]
*[[משיב]]
*[[משפיע]]
*[[משגיח]]
 
{{קצרמר}}
[[קטגוריה:מושגים ישיבתיים]]
[[קטגוריה:תפקידים בקהילה החב"דית]]
382

עריכות