שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הסרת קישורים עודפים
בשנת [[תשי"ב]] הסיע לראשונה את הרבי במכונית לאוהל.
בשנת [[תשי"ח]] התבקש על ידי הרב [[חיים מרדכי אייזיק חודקוב]] להצטרף לצוות [[המזכירות]] של הרבי{{מקור}}. במסגרת תפקידו כמזכיר יצר הרב קרינסקי קשרים עם אנשים רבים ונכבדים ופעל שיפעלו לטובת [[חב"ד]]. בנוסף שימש כנהגו האישי של [[הרבי]] בנסיעותיו ל[[אוהל]]. הרבי היה שוהה במתחם הקבר לבדו, בעוד קרינסקי ממתין ברכב ועובד עבודה משרדית ברכבו. היה אחראי לאיסוף ה[[פ"נ]]ים, מתנות וכספים שהתקבלו ב[[חלוקת דולרים]].
במשך שנות עבודתו לצד הרבי, יזם עשרות פרוייקטים להפצת היהדות, וזכה למענות מפורטים מהרבי עליהם, כגון דוכני חב"ד בתערוכות בין-לאומיות שונות, הפקת אלבומים של פעילות חב"ד, מטבע מזכרת מ[[תהלוכת ל"ג בעומר]], ויוזמות נוספות.
לרב קרינסקי יומן מפורט על שנות פעולתיו במחיצת הרבי, והוא מפרסם חלקים ממנו בשמחות צאצאיו.
==פעילות ציבורית==
בשנת [[תשל"ב]], על פי בקשת הרב חודקוב, מונה למזכיר [[אגודת חסידי חב"ד (ארצות הברית)|אגודת חסידי חב"ד]]. בשנת [[תשמ"ט]] מונה לחבר בהנהלת [[מחנה ישראל]]. היה גם חבר ב[[קרן חמ"ש]].
ב[[משפט הספרים]] היה מי שניהל את המערכה למען עמדתה של [[חסידות חב"ד]] להשבת הספרים לספריה. בשנת [[תשמ"ט]] החל לצאת בפיקוחו העיתון "ליובאוויטש אינטרנשל" שעבר את הגהת [[הרבי]]. עסק גם בריהוט [[ספריית אגודת חסידי חב"ד]], ובהשגת ספרים לספרייה.
בחודש [[ניסן]] [[תשמ"ח]] [[צוואת הרבי|כתב הרבי [[צוואה]] בה הוא ממנה בעתיד את קרינסקי כאפוטרופוס על רכושו{{הערה|כאחראי [[מחנה ישראל]] יחד עם הרבנים [[חיים מרדכי אייזיק חדקוב]] ו[[בנימין ליפקיןניסן מינדל]], "חשבונו של עולם", פרק רביעי, עמ' 50 - 53.}}. בשנת [[תשנ"ח]], בעקבות פטירת מנכ"ל המל"ח, ד"ר ' [[ניסן מינדל]], מונה קרינסקי במקומו למנכ"ל, ולאחר מכן ליו"ר. היו שטענו שישנה [[צוואה]] של [[הרבי]] בה הוא ממנה את הרב מינדל, חדקוב וסימפסון לחברי המל"ח, ולא את קרינסקי. מנגד ה"מל"ח" בראשות קרינסקי טען כי הצוואה לא חתומה ולמעשה אין לה תוקף{{הערה|[https://chabad.info/special/599720/ בנימין ליפקין ויוסי אליטוב עם הסיפור המלא של צוואת הרבי] {{אינפו}}.}}. בפועל פעל בתפקיד האחראי על מחנה ישראל הרב [[שלום מענדל סימפסון]]. בנוסף, בניירות רשמיים שכתב הרבי עבור הרשויות מובא קרינסקי כיו"ר המל"ח. לאחר [[ג' תמוז תשנ"ד]] טען, שמאחר והצוואה לא נמצאה חתומה יש להתייחס רק לניירות הרשמיים, אך לא היה מוכן להראות את ניירות אלו. לאחר בקשת [[רבני שכונת קראון הייטס]] שיבואו לדין תורה לברר את הטענות, לא רצו להגיע ובית הדין פסק{{הערה|בכמה הזדמנויות בשנים [[תשנ"ד]]-[[תשנ"ט]].}} שיש להתייחס לצוואת הרבי שהובאה לפניהם והוגהה על ידי הרבי כעיקרית, שהרבנים [[שלום מענדל סימפסון]] וניסן מינדל יהיו בראש הארגון{{הערה|היה זה לאחר פטירתם של הרב חדקוב.}}. ב[[חודש מנחם אב]] [[תש"ע]], על פי החלטת [[ועד רבני ליובאוויטש]], הועבר קרינסקי ממשרתו כיו"ר ה[[מל"ח]] ומעתה ישמש רק כחבר ועד הפועל{{הערה|1=[http://old2.ih.chabad.info/forums/theforum_he/viewtopic.php?t=4485 פסק דין בענין מרכז לעניני חינוך].}}. בפועל הוא התעלם מפסק מפסקי הדין ופועל ורשום כיו"ר על פי הניירות הרשמיים משנת [[תש"נ]].
החל משנת [[תשס"ה]] מתנהל משפט בינו ו[[אברהם שם טוב]] לבין [[גבאי בית הכנסת 770]] בנוגע לניהול [[הזאל הגדול]].
== משפחתו ==
* בנו, הרב [[הלל דוד קרינסקי]] - מייסד [[jem]], [[קראון הייטס]].
* בנו, הרב [[מנחם מענדל קרינסקי]] - [[קראון הייטס]].
* בתו, מרת שיינא ביילא אשת הרב יוסף ברוך פרידמן - [[קראון הייטס]].
* בנו, הרב לוי יצחק קרינסקי - [[שליח הרבי]] בניו המפשיר.
* בתו, חנה אשת הרב יוסף יצחק פוטרפס - [[קראון הייטס]].
* בנו, הרב [[שמעיה קרינסקי (קראון הייטס)|שמעיה קרינסקי]] - [[קראון הייטס]].
==לקריאה נוספת==

תפריט ניווט