משתמש:שמואל חיים/תמונת אדמו"ר הזקן: הבדלים בין גרסאות בדף

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 15: שורה 15:
[[קובץ:Boris schatz - 001.jpg|ממוזער|[[בוריס שץ]] הצייר שצייר את תמונתו של אדמו"ר הזקן בשנת [[תרמ"ח]]]]
[[קובץ:Boris schatz - 001.jpg|ממוזער|[[בוריס שץ]] הצייר שצייר את תמונתו של אדמו"ר הזקן בשנת [[תרמ"ח]]]]


[[אדמו"ר המהר"ש]], האדמו"ר הרביעי של חב"ד, נהג לנסוע פעמים רבות ל[[פטרבורג]]. בשנת [[תרט"ו]] בעת ביקורו ב[[פטרבורג]] הוא התארח אצל הגרף טישקעוויץ, ושם הבחין בציור, על אותו ציור היה רשום:"זלמן בארוחאוויץ איז לאזני""{{הערה|שמו של [[רבי שניאור זלמן מליאדי]]}}, כמו כן היה רשום שמו של הצייר, גלאוואטשעווסקע. שם העיר בה צויר הציור היה [[פטרבורג]], והשנה הייתה [[1798]], [[רבי שמואל שניאורסון]] חשב שזהו הציור של [[רבי שניאור זלמן מליאדי]], ולאחר שחזר ל[[ליובאוויטש]] סיפר על כך לאביו [[רבי מנחם מנדל שניאורסון (הצמח צדק)]] - נכדו של רבי שנאור זלמן. בשנת [[תרי"ט]] ניסה רבי מנחם מנדל לקנות את הציור אולם ניסיון הקניה לא צלח, רק בשנת [[תרכ"ב]] הצליח [[רבי שמואל שניאורסון]] להשאיל את הציור למשך שבועיים והוא הביא אותו לביתו של רבי נחם מנדל ב[[ליובאוויטש|לובביץ']].
[[אדמו"ר המהר"ש]],  נהג לנסוע פעמים רבות ל[[פטרבורג]]. בשנת [[תרט"ו]] בעת ביקורו ב[[פטרבורג]] הוא התארח אצל הגרף טישקעוויץ, ושם הבחין בציור, על אותו ציור היה רשום:"זלמן בארוחאוויץ איז לאזני""{{הערה|שמו של [[אדמו"ר הזקן]]}}, כמו כן היה רשום שמו של הצייר, גלאוואטשעווסקע. שם העיר בה צויר הציור היה [[פטרבורג]], והשנה הייתה [[תקנ"ט]], [[אדמו"ר המהר"ש]] חשב שזהו הציור של [[אדמו"ר הזקן]], ולאחר שחזר ל[[ליובאוויטש]] סיפר על כך לאביו [[אדמו"ר הצמח צדק]] - נכדו של רבי שנאור זלמן. בשנת [[תרי"ט]] ניסה אדמו"ר הצמח צדק לקנות את הציור אולם ניסיון הקניה לא צלח, רק בשנת [[תרכ"ב]] הצליח [[אדמו"ר המהר"ש]] להשאיל את הציור למשך שבועיים והוא הביא אותו לביתו של אדמו"ר הצמח צדק ב[[ליובאוויטש|ליובאוויטש]].


במשך שבועיים שהה את הציור בחדרו של הצמח צדק שב[[ליובאוויטש]], ולאחר שבועיים חזר בציור בחזרה לגרף.  בזמן שהציור היה אצל הצמח צדק, הוא לא הוכרה התבטאות של הצמח צדק על התמונה אם היא אכן תמונתו של אדמו"ר הזקן או לא, אולם בשנים [[תרכ"ד]] - [[תרכ"ה]] העיד חסיד שמע את הצמח צדק אומר לבנו [[רבי שמואל שניאורסון]]: "הציור הוא אמיתי כמו שאני זוכר בשנותיו האמצעים".
במשך שבועיים שהה את הציור בחדרו של הצמח צדק שב[[ליובאוויטש]], ולאחר שבועיים חזר בציור בחזרה לגרף.  בזמן שהציור היה אצל הצמח צדק, הוא לא הוכרה התבטאות של הצמח צדק על התמונה אם היא אכן תמונתו של אדמו"ר הזקן או לא, אולם בשנים [[תרכ"ד]] - [[תרכ"ה]] העיד חסיד שמע את הצמח צדק אומר לבנו [[אדמו"ר המהר"ש]]: "הציור הוא אמיתי כמו שאני זוכר בשנותיו האמצעים".


== מציאת הציור ע"י רבי שמריהו שניאורסון ==
== מציאת הציור ע"י רבי שמריהו שניאורסון ==

תפריט ניווט