דובער אשכנזי: הבדלים בין גרסאות בדף

אין תקציר עריכה
מ (החלפת טקסט – " ח"א " ב־" חלק א' ")
אין תקציר עריכה
 
(18 גרסאות ביניים של 10 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
הרב '''דובער הלוי אשכנזי''' המכונה "בערל קאליסקער", - היה '[[חוזר]]' של [[אדמו"ר הצמח צדק]] ו[[אדמו"ר המהר"ש]]. ותקופה מסויימת היה חברותא של [[אדמו"ר המהר"ש]]{{הערת שוליים|נודע בשיעורים ע' 52}}. כמו כן כיהן כשד"ר של אדמו"ר הצמח צדק.
{{אין תמונה}}
 
הרב '''דובער הלוי אשכנזי''' (מכונה '''בערל קאליסקער''', ?-[[ז' טבת]] [[תר"ס]]) היה '[[חוזר]]' של [[אדמו"ר הצמח צדק]] ו[[אדמו"ר המהר"ש]]. ותקופה מסויימת היה חברותא של [[אדמו"ר המהר"ש]]{{הערה|נודע בשיעורים ע' 52}}. כמו כן כיהן כ[[שד]] של אדמו"ר הצמח צדק, ואף זכה לשמש אותו במשך תקופת זמן כאשר משרתו האישי ר' חיים דוב לא יכל למלא תפקיד זה{{הערה|דברי ימי הרבנית רבקה עמוד סא הערה 130.}}.


==חוזר==
==חוזר==
 
גר בקאליסק - רוסיה. נחשב לידען גדול בחסידות, ונינו הרב דובער אליעזרוב סיפר כי ר' בערל קאליסקער היה בקי בשש מאות מאמרי חסידות ששמע מאדמו"ר הצמח צדק. כך גם מספרים שבעת חזרתו מאמרי חסידות, חזר בדיוק כפי ששמע והתנועות תאמו להפליא לתנועותיו של הרבי בעת אמירת החסידות{{הערה|נודע בשיעורים ע' 49}}. ישנם 'הנחות' של ר' דובער ממאמרי [[אדמו"ר הצמח צדק]] ועליהם הגהות [[אדמו"ר המהר"ש]]{{הערה|נודע בשיעורים ע' 50 וצילום ההנחה עם הגהות [[אדמו"ר המהר"ש]] בע' 51}}.  
גר בקאליסק רוסיה. נחשב לידען גדול בחסידות, ונינו הרב דובער אליעזרוב סיפר כי ר' בערל קאליסקער היה בקי בשש מאות מאמרי חסידות ששמע מאדמו"ר הצמח צדק. כך גם מספרים שבעת חזרתו מאמרי חסידות, חזר בדיוק כפי ששמע והתנועות תאמו להפליא לתנועותיו של הרבי בעת אמירת החסידות {{הערת שוליים|נודע בשיעורים ע' 49}}. ישנם 'הנחות' של ר' דובער ממאמרי אדמו"ר הצמח צדק ועליהם הגהות אדמו"ר המהר"ש {{הערת שוליים|נודע בשיעורים ע' 50 וצילום ההנחה עם הגהות אדמו"ר המהר"ש בע' 51}}.  


==ממנהיגי חב"ד בחברון==
==ממנהיגי חב"ד בחברון==
עלה ל[[ארץ הקודש]] בשנת [[תרל"ג]], והתיישב ב[[חברון]]. ובמשך השנים נמנה על מנהיגי העדה ד[[חב"ד]] בעיר. למד שיעורים מיוחדים עם נכדו ר' [[אברהם חיים נאה]].
עלה ל[[ארץ הקודש]] בשנת [[תרל"ג]], והתיישב ב[[חברון]]. ובמשך השנים נמנה על מנהיגי העדה ד[[חב"ד]] בעיר. למד שיעורים מיוחדים עם נכדו ר' [[אברהם חיים נאה]].


בביתו בחברון החזיק הנחות שכתב מפי אדמו"ר הצמח צדק, ועל כך כתב אדמו"ר הרש"ב באגרת אל הרב [[שניאור זלמן סלונים]]: "אצל הרב דובער מקאליסק נמצאים הרבה כתבי קודש, הנחות שלו מה ששמע מכ"ק אאזמו"ר זצוקללה"ה, ורובם ככולם מכוונים כמו שנאמרו ובנקל לחזור אותם {{הערת שוליים|אגרות קודש אדמו"ר הרש"ב חלק א' אגרת טז}}.  
בביתו בחברון החזיק הנחות שכתב מפי אדמו"ר הצמח צדק, ועל כך כתב [[אדמו"ר הרש"ב]] באגרת אל הרב [[שניאור זלמן סלונים]]: "אצל הרב דובער מקאליסק נמצאים הרבה כתבי קודש, הנחות שלו מה ששמע מאאזמו"ר זצוקללה"ה, ורובם ככולם מכוונים כמו שנאמרו ובנקל לחזור אותם{{הערה|אגרות קודש [[אדמו"ר הרש"ב]] חלק א' אגרת טז}}.  


נפטר בחברון בז' טבת תר"ס ושם נטמן.
נפטר בחברון ב[[ז' טבת]] [[תר"ס]] ושם נטמן.


==משפחתו==
==משפחתו==
אחיו, הרב [[אברהם אשכנזי (רודניא)|אברהם אשכנזי]] היה רבה של ה[[עיירה]] [[רודניא]] בתקופת נשיאותו של [[אדמו"ר הצמח צדק]] ו[[אדמו"ר המהר"ש]].
רעייתו הרבנית לאנע בת אברהם אשכנזי. נפטרה ב[[ל' סיון]] [[תרנ"ד]].


רעייתו: הרבנית לאנע בת אברהם אשכנזי. נפטרה בל' סיון תרנ"ד.
בנותיו נישאו לרב [[שלמה יהודה לייב אליעזרוב]], הרב [[מנחם מענדל נאה]] והרב [[דוד צבי אריה שניאורסון]].
בנותיו נישאו לרב [[שלמה יהודה לייב אליעזרוב]] והרב [[מנחם מענדל נאה]].


==לקריאה נוספת==
==לקריאה נוספת==
שורה 22: שורה 25:


{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
 
{{מיון רגיל:אשכנזי דובער}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הצמח צדק|אשכנזי דובער]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הצמח צדק]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר המהר"ש|אשכנזי דובער]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר המהר"ש]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הרש"ב|אשכנזי דובער]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הרש"ב]]
[[קטגוריה:אישים בחברון]]
[[קטגוריה:ערכים בלי תמונה]]
220

עריכות