אליעזר גלט

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מברשת לפסח.png ערך זה זקוק לעריכה: ייתכן שהערך סובל מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה.
הרב אליעזר גלט
גלאט2.jpg

הרב אליעזר גלט (ט"ז אלול תש"ד - כ' באדר ב' תשע"ד) התפרסם כאיש חינוך, עסק בהוראה כמחנך, וכמנהל בית ספר, וכרכז המגמה לחינוך מיוחד במכללת בית רבקה. התגורר בקריית יערים (טלזסטון) נפטר בכ' אדר ב' ה'תשע"ד.

תולדות חיים[עריכה]

נולד בארצות הברית, שם נשא את זוגתו יהודית. לאחר חתונתו עלה לארץ הקודש וכעבור תקופה הכיר את זקן רבני חב"ד בארץ הקודש הרב יעקב לנדא רבה של בני ברק. במשך כ-16 שנים למד עם הרב לנדא שיעור בחסידות מידי ליל שישי, עד לפטירתו של הרב לנדא. לימוד משותף זה היה הגורם העיקרי בהתקרבותו של הרב גלט לחסידות חב"ד.

לאחר שהתגורר במספר מקומות, התיישב ביישוב החרדי-ליטאי קריית יערים (טלז-סטון), בה היה יחד עם משפחתו במשך זמן רב החב"דניקים היחידים ביישוב. באופן טבעי הפך הרב גלט לכתובת לכל עניין חסידי וחב"די, כשבין היתר למד חסידות עם אנשים באופן פרטי, ותקופה אף מסר שיעור בחסידות לנשות היישוב.

את הפצת המעיינות לא הגביל ליישובו, בין היתר היה מוסר שיעור תניא באנגלית בבית חב"ד חשמונאים, וכן שיעורים והתוועדויות בבית חב"ד בני עי"ש, מקום השליחות של חתנו הרב קרניאל.

נפטר לאחר מחלה קשה בשבת קודש כ' אדר ב' תשע"ד.

ביום השנה הרביעי לפטירתו נכתב ספר תורה לזכרו והוכנס לבית כנסת חב"ד באלעד - דרך מצוותיך.

בשדה החינוך[עריכה]

הרב אליעזר היה איש חינוך בכל רמ"ח איבריו, שעסק מרבית חייו בשדה החינוך, במגוון תפקידים בעלי השפעה ארצית ואף עולמית. במשך מספר שנים לאחר חתונתו עבד כמורה ומחנך אהוב, בהמשך ניהל בית ספר לחינוך מיוחד במאה שערים עבור ילדים שהגיעו ממשפחות קשות יום, והעניק להם חם ואהבה כמו שרק הוא ידע.

המשך דרכו החינוכית היה במכללת בית רבקה בה היה רכז מסלול הכשרת מורות ל'חינוך מיוחד'. תלמידותיו מספרות בדמע על איש חינוך מיוחד מזן נדיר שקשה למצוא בדורנו. יחסו המיוחד לתלמידות התבטא במקרים רבים בעזרה שניתנה באופן אישי אכפתי לכל אחת. גם כשהתחתנו היה טורח ומשתדל להגיע. כשנפגש מקרוב במקרה של תלמידה גיורת שלמדה ב'בית רבקה', ללא משפחה תומכת, החליטו הוא וזוגתו שתחי' לאמץ אותה כבת ודאגו לכל מחסור. גם לאחר שהתחתנה עם בן זוגה, המשיכו הרב גלט ורעייתו לתמוך בהם וללוותם. כיום בני זוג אלו הקימו בית חסידי לתפארה בארץ הקודש.

לאור נסיונו העשיר וחכמתו הרבה היה מרצה מבוקש בתחום החינוך, והוא מצידו לא 'מנע בר', היה נוסע למוסדות חינוך וקהילות חב"ד ברחבי העולם ומדריך הורים, מורים ומנהלים. גם בארץ הקודש שימש אבן שואבת לרבים מאנ"ש שהיו מתייעצים עמו והוא השיב לכל אחד במאור פנים, בחיוך ובחכמה, בין היתר התנדב לייעץ בקהילות חב"ד השונות בשיתוף עם מוסדות החינוך המקומיים.

כשהתבקש להעניק 'טיפ' חינוכי במסגרת אחת ההרצאות אמר: "מורה שרוצה לדעת מהי השיטה הנכונה לחנך, כיצד לגרום שהתלמידים יושפעו ממנו ויכבדו אותו, אני מציע לו לעשות את מה שאני עושה מדי שנה בעשרים השנים האחרונות: שבוע לפני תחילת שנת הלימודים, אני לוקח לעצמי פסק זמן ולומד ביסודיות את "כללי החינוך וההדרכה של האדמו"ר הקודם".

כל מי שהגיע לפגוש ברב הדור הפנים, התקבל במאור פנים וחיוך כובש ומשמח לבבות. הרב גלט ידע להקשיב לאנשים היה מאזין להם ומאפשר להם לפרוק כל מה שעל ליבם, תומך כשצריך בתובנות ועצות. דוגמה קטנה לחסד ששפע, מעשים שבכל יום, סיפר שכן מטלז-סטון שבמשך שנים ארוכות לקח הרב גלט את בנו ללא כל תמורה, בשמחה ומכל הלב.

משפחתו[עריכה]

  • אשתו יהודית.
  • בנו הרב אבי טוביה גלט, מאנ"ש בלוד
  • חתנו הרב יהודה סלפושניק מאנ"ש בערד עוסק בהפצת המעיינות והיהדות
  • חתנו הרב אהרון קרניאל שליח הרבי בבני עי"ש
  • בנו יואל יוסף מהישוב עיינב
  • בנו אפרים מאנ"ש אלעד
  • נכדתו האהובה אושרית בת אבי טוביה