אברהם בן ציון מייזליש

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב מייזליש נואם בהתכנסות חסידית

הרב אברהם בן ציון מייזליש (כ"ז תשרי תרצ"ג - י"ג טבת תשע"ה), היה חבר בועד הרוחני של כפר חב"ד, חבר באיגוד המשפיעים של אגו"ח בארץ הקודש ומשפיע בישיבת תומכי תמימים ראשון לציון.

תולדות חיים

נולד בארץ הקודש בכ"ז תשרי תרצ"ג להוריו מרדכי ולאה מייזליש, מצאצאי ר' משה מייזליש, מגדולי חסידיו של אדמו"ר הזקן. בבחרותו למד אצל ר' שלמה חיים קסלמן.

בשנת תשט"ו נבחר לכהן כחבר בועד הגשמי של כפר חב"ד בתפקיד זה כיהן עד לשנת תשי"ח.

בכ"ה אדר א' תשי"ז נשא את רעייתו אסתר, בתו של המשפיע החסידי הרב יהושע מרדכי ליפקין.

בשדה החינוך

הרב מייזליש אצל הרבי

לאחר נישואיו החל לשמש כמורה בבתי הספר של רשת אהלי יוסף יצחק וכמנהל בית הספר של ה'רשת' בנס ציונה.

היה מחנך בבית הספר למלאכה בכפר חב"ד, ובימי מלחמת יום כיפור נסע יחד עם תלמידיו בכיתה י"ב לחזית, להביא לחיילים את עידודו ותמיכתו של הרבי בהם.

בשנת תשל"ו ייסד את מכון ליובאוויטש שעל ידי צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש.

כיהן כחבר בועד הרוחני של כפר חב"ד.

בשנת הלימודים תשע"א מונה למשפיע ראשי בישיבת תומכי תמימים ראשון לציון. היה משפיע של שיעור ג' בישיבה ומשפיע ראשי של הישיבה בהתוועדויות וכדומה. המשיך במסירת השיעורים עד לחודש חשון תשע"ה אז נפל למשכב עד ליום פטירתו.

בסיום השבעה נערך כינוס בישיבה בראשון לציון בהשתתפות משפחתו ותלמידיו במשך השנים. במהלך האירוע הוכרז על ידי בנו מבצע של לימוד המאמר 'לא תהיה משכלה', המאמר שר' אברהם היה קאך זיך בו כל חייו וקיום מבחן עליו באופן של 'שקו"ט' כאשר הובטח לכל נבחן סט ספרי חסידות.

במשך שנים ארוכות נמנה על הנוסעים הקבועים בכל שנה לחודש תשרי לחצרות קדשנו 770, והקפיד על נסיעה זו מאז הצ'רטר הראשון. כמו כן נהג להקריא בכל שנה את הפ"נ הכללי של חסידי חב"ד מכל העולם לרבי.

נפטר במוצאי שבת, ליל י"ג טבת ה'תשע"ה. הלוויתו שיצאה מביתו בכפר חב"ד ועברה דרך בית הכנסת 'בית מנחם' התקיימה עוד באותו לילה והוא נטמן בבית העלמין במושב אחיעזר תחת ממטרים עזים.

משפחתו

קישורים חיצוניים