הבדלים בין גרסאות בדף "תומכי תמימים לוד"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 1: שורה 1:
 
{{לעריכה}}
 
{{לעריכה}}
ישיבת '''תומכי תמימים לוד''' ממקומת ב[[שיכון חב"ד לוד]]. הישיבה נוסדה בתחילת חודש [[שבט]] בשנת [[תש"ט]], תחת אחריות [[אגודת חסידי חב"ד בארץ הקודש]] בראשות הרב [[אליעזר קרסיק]].
+
ישיבת '''תומכי תמימים לוד''' הינה ישיבה קטנה הממוקמת בשכנות ל[[שיכון חב"ד לוד]].
 +
הישיבה נוסדה בתחילת חודש [[שבט]] בשנת [[תש"ט]], תחת אחריות [[אגודת חסידי חב"ד בארץ הקודש]] בראשות הרב [[אליעזר קרסיק]].
  
יום אחד הגיע [[זושא וילימובסקי]] ללוד וראה בניין בן שלוש קומות ששימש בעבר כבית מלון קטן. הבניין היה סמוך לבתים בהם התיישבו המשפחות החב"דיות בשכונה, ובעיניו זה התאים בדיוק לצרכי הישיבה.  
+
==הישיבה בפרדס==
 +
בזמן שנפתחה הישיבה בשיכון ולא היה עדיין מקום קבוע ללימודים, הגיע ר' [[זושא וילימובסקי]] ללוד וראה בניין נטוש בן שלוש קומות בפרדס ממערב לשיכון ששימש בעבר כבית מלון קטן. בעיניו בניין זה התאים בדיוק לצרכי הישיבה.
  
הוא לא התייעץ ולא תיכנן כיצד ומה לעשות; הוא פשוט נכנס לבניין, הביא עמו מנעול גדול, נעל את דלת הבניין וקבע עובדה - כאן תהיה ישיבת "[[תומכי תמימים]]".
+
ללא קבלת רישיון ר' זושא נכנס לבניין, הביא עמו מנעול גדול, נעל את דלת הבניין - והכריז: "כאן תהיה ישיבת "[[תומכי תמימים]]".
  
 
כעבור שבועיים הגיעו אל הבניין שני פקידי סוכנות. אלה הביעו תדהמתם ממה שעיניהם רואות, שכן בנין זה היה מיועד להיות מרכז קליטה לזוגות צעירים.
 
כעבור שבועיים הגיעו אל הבניין שני פקידי סוכנות. אלה הביעו תדהמתם ממה שעיניהם רואות, שכן בנין זה היה מיועד להיות מרכז קליטה לזוגות צעירים.
 +
הבחורים הסבירו להם שכאן מתקיימת ישיבה, ושלחו אותם לר' זושא שכיהן כמנהל הישיבה.
  
 
הפקידים פנו אל ר' זושא שישב באותה עת במשרדו באחד המבנים ליד תחנת הרכבת.  
 
הפקידים פנו אל ר' זושא שישב באותה עת במשרדו באחד המבנים ליד תחנת הרכבת.  
 +
לשאלתם מי נתן לו רשות להכניס תלמידים למבנה הזה, ענה ר' זושא: "את האישור לכניסה קיבלתי מהמושל הצבאי". פקידי הסוכנות ביקשו לראות את האישור, אך הוא אמר להם שהאישור נמצא במקום, והזמינם בביטחון רב לבוא אחריו כדי לראות את האישור. כששמעו את נימת הדיבור הבטוח, וראו את נכונותו להביא את המסמך, וויתרו ואמרו לו "אין צורך, אנו מאמינים לך", ועזבו את המקום.
 +
כך קיבלה הישיבה את משכנה הראשון.
  
"אתה מנהל הישיבה?"  
+
הישיבה התנהלה ע"י ר' זושא מחודש שבט תש"ט עד חודש תשרי תשי"א.
  
"כן".
+
==הישיבה כיום==
 
+
משנת תשי"א התנהלה הישיבה ע"י ר' [[אפריים וולף]], שנים בודדות לפני פטירתו בשנת תשס"ג הועברה שרביט הניהול לר' מנשה חדד ששימש גם כמנהל הבי"ס.
"מי נתן לך רשות להקים ישיבה בבניין שאינו שייך לך? הלא בנין זה מיועד למרכז קליטה מטעם הסוכנות?"  
+
בישיבה כיום (תש"ע) יש כ-200 תלמידים. ראש הישיבה הינו הרב [[יצחק אייזיק קעניג]] מירושלים. המשפיע ומשגיח ראשי הינו הרב [[יוסף יצחק בוטמן]] מלוד.
 
+
בשנת תשס"ט מאחר שהישיבה נקלעה לקשיים כספיים חמורים התפטר ר' מנשה חדד מניהול ביה"ס ע"מ להשקיע יותר בהחזקת הישיבה.
"את האישור לכניסה קיבלתי מהמושל הצבאי", ענה בקור רוח. פקידי הסוכנות ביקשו לראות את האישור, אך הוא אמר להם שהאישור נמצא במקום, והזמינם בביטחון רב לבוא אחריו כדי לראות את האישור. כששמעו את נימת הדיבור הבטוח, וראו את נכונותו להביא את המסמך, וויתרו ואמרו לו "אין צורך, אנו מאמינים לך", ועזבו את המקום.  
 
 
 
כך נוסדה ישיבת "תומכי תמימים" המרכזית בלוד, אותה ניהל ר' זושא מחודש שבט תש"ט עד תשרי תשי"א, אז עברה לידיו של הרה"ח ר' [[אפרים וולף]]. בישיבה זו למדו ולומדים, אלפי תמימים במשך השנים.  
 
  
 
[[קטגוריה:ישיבות חב"ד בארץ הקודש|ל]]
 
[[קטגוריה:ישיבות חב"ד בארץ הקודש|ל]]

גרסה מ־13:27, 1 במרץ 2010

מברשת לפסח.png ערך זה זקוק לעריכה: ייתכן שהערך סובל מפגמים טכניים כגון מיעוט קישורים פנימיים, סגנון טעון שיפור או צורך בהגהה, או שיש לעצב אותו.
אתם מוזמנים לסייע ולתקן את הבעיות, אך אנא אל תורידו את ההודעה כל עוד לא תוקן הדף. אם אתם סבורים כי אין בדף בעיה, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

ישיבת תומכי תמימים לוד הינה ישיבה קטנה הממוקמת בשכנות לשיכון חב"ד לוד. הישיבה נוסדה בתחילת חודש שבט בשנת תש"ט, תחת אחריות אגודת חסידי חב"ד בארץ הקודש בראשות הרב אליעזר קרסיק.

הישיבה בפרדס

בזמן שנפתחה הישיבה בשיכון ולא היה עדיין מקום קבוע ללימודים, הגיע ר' זושא וילימובסקי ללוד וראה בניין נטוש בן שלוש קומות בפרדס ממערב לשיכון ששימש בעבר כבית מלון קטן. בעיניו בניין זה התאים בדיוק לצרכי הישיבה.

ללא קבלת רישיון ר' זושא נכנס לבניין, הביא עמו מנעול גדול, נעל את דלת הבניין - והכריז: "כאן תהיה ישיבת "תומכי תמימים".

כעבור שבועיים הגיעו אל הבניין שני פקידי סוכנות. אלה הביעו תדהמתם ממה שעיניהם רואות, שכן בנין זה היה מיועד להיות מרכז קליטה לזוגות צעירים. הבחורים הסבירו להם שכאן מתקיימת ישיבה, ושלחו אותם לר' זושא שכיהן כמנהל הישיבה.

הפקידים פנו אל ר' זושא שישב באותה עת במשרדו באחד המבנים ליד תחנת הרכבת. לשאלתם מי נתן לו רשות להכניס תלמידים למבנה הזה, ענה ר' זושא: "את האישור לכניסה קיבלתי מהמושל הצבאי". פקידי הסוכנות ביקשו לראות את האישור, אך הוא אמר להם שהאישור נמצא במקום, והזמינם בביטחון רב לבוא אחריו כדי לראות את האישור. כששמעו את נימת הדיבור הבטוח, וראו את נכונותו להביא את המסמך, וויתרו ואמרו לו "אין צורך, אנו מאמינים לך", ועזבו את המקום. כך קיבלה הישיבה את משכנה הראשון.

הישיבה התנהלה ע"י ר' זושא מחודש שבט תש"ט עד חודש תשרי תשי"א.

הישיבה כיום

משנת תשי"א התנהלה הישיבה ע"י ר' אפריים וולף, שנים בודדות לפני פטירתו בשנת תשס"ג הועברה שרביט הניהול לר' מנשה חדד ששימש גם כמנהל הבי"ס. בישיבה כיום (תש"ע) יש כ-200 תלמידים. ראש הישיבה הינו הרב יצחק אייזיק קעניג מירושלים. המשפיע ומשגיח ראשי הינו הרב יוסף יצחק בוטמן מלוד. בשנת תשס"ט מאחר שהישיבה נקלעה לקשיים כספיים חמורים התפטר ר' מנשה חדד מניהול ביה"ס ע"מ להשקיע יותר בהחזקת הישיבה.