הבדלים בין גרסאות בדף "שלום בער אייכהורן"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(21 גרסאות ביניים של 10 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
 
[[קובץ:Eichurn, Sholom Dovber.jpg|שמאל|ממוזער|150px|הרב שלום דובער אייכהורן]]
 
[[קובץ:Eichurn, Sholom Dovber.jpg|שמאל|ממוזער|150px|הרב שלום דובער אייכהורן]]
ר' '''שלום דובער הכהן אייכהורן''' נולד בשנת [[תרפ"ט]] בעיירה לובמאל שבפולין לאביו ר' גרשון העניך אייכהורן. למד בישיבות [[תומכי תמימים]] ב[[פולין]].
+
ר' '''שלום דובער הכהן אייכהורן''' ([[תרפ"ט]]-[[א' סיון]] [[תשנ"ח]]) היה מהמשמשים בקודש אצל [[אדמו"ר הריי"צ]], וייסד את גמ"ח 'ישראל אריה לייב' ב[[קראון הייטס]] על שם [[ישראל אריה לייב שניאורסון|אח הרבי]].
  
בשנת [[תש"א]] החל ללמוד ב[[תומכי תמימים המרכזית]] וזכה לשמש בקודש אצל [[אדמו"ר הריי"צ]] עד [[י' שבט תש"י]]. היה מהחסידים היחידים שנכחו בחדר בעת [[הסתלקות]] [[אדמו"ר הריי"צ]] (בפועל היו נוכחים במקום שלושה חסידים, אחד כהן אחד לוי ואחד ישראל{{הערה|1=קובץ [[וועד חיילי בית דוד]] י' שבט תשע"ד, [http://www.chabad.info/images/notimage/79764_he_1.pdf הנשיא הוא הכל] עמוד 15.}}).
+
==תולדות חיים==
 +
נולד בשנת [[תרפ"ט]] ב[[עיירה]] לובמאל שב[[פולין]] לאביו ר' [[גרשון העניך אייכהורן]]. למד בישיבות [[תומכי תמימים]] ב[[פולין]].
  
בשנותיו האחרונות התגורר ב[[ארץ הקודש]]. נפטר בשנת ה'[[תשנ"ח]] ומנ"כ בהר הזיתים.
+
בשנת [[תש"א]] החל ללמוד ב[[תומכי תמימים המרכזית]] וזכה לשמש בקודש אצל [[אדמו"ר הריי"צ]] עד [[י' שבט תש"י]]. היה מהחסידים היחידים שנכחו בחדר בסמוך ל[[הסתלקות]] [[אדמו"ר הריי"צ]] (בפועל היו נוכחים במקום שלושה חסידים, אחד כהן אחד לוי ואחד ישראל{{הערה|1=ראו בקובץ [[וועד חיילי בית דוד]] י' שבט תשע"ד, [http://www.chabad.info/images/notimage/79764_he_1.pdf הנשיא הוא הכל] עמוד 15, וכן בכתבתו של [[מנחם זיגלבוים]], '''[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=74211 פתאום, בבוקר יום השבת... ● תיאור ההסתלקות]''', ב[[שבועון בית משיח]], מתוך הספר "אִסְתַּלַּק יְקָרָא", ט שבט התשע"ג (20.01.2013)}}), ומייד לאחר יציאת ה[[נשמה]] רץ לביתו של הרבי להודיע על ההתרחשויות.
  
חתנו הוא הרב [[יהושע שלמה צירקינד]].
+
היה נשוי עם מרת יאכעט, וביתו נודע בהכנסת אורחים הגדולה שלו. עם תנופת הקמת ה[[ע"א מוסדות]] בשנת [[תשל"ב]], היה מייסדי גמ"ח 'ישראל אריה לייב' שנקרא על שם אחיו של הרבי, הרב [[ישראל אריה לייב שניאורסון]], וממשיך להתקיים עד היום ולהעניק הלוואות גדולות ללא ריבית לתושבי שכונת [[קראון הייטס]].
 +
 
 +
בשנותיו האחרונות התגורר ב[[ארץ הקודש]]. נפטר ב[[א' סיון]] [[תשנ"ח]] ונטמן בהר הזיתים.
 +
 
 +
==משפחתו==
 +
*אביו, הרב [[גרשון חנוך העניך אייכהורן]].
 +
*חתנו, הרב [[יהושע שלמה צירקינד]], מ[[שלוחי הרבי לארץ הקודש]].
 +
*בנו, הרב [[גרשון אייכהורן (קראון הייטס)|גרשון אייכהורן]], חבר הנהלת צבאות ה' בארצות הברית.
 +
*חתנו, הרב יהונתן האקנער, קראון הייטס.
 +
*חתנו, הרב טיפענברון, לונדון.
 +
*חתנו, הרב יוסף מרוזוב, [[שוחט]], [[מונטריאול]].
  
 
{{הערות שוליים}}
 
{{הערות שוליים}}
שורה 14: שורה 25:
 
[[קטגוריה:קראון הייטס: אישים]]
 
[[קטגוריה:קראון הייטס: אישים]]
 
[[קטגוריה:משמשים בקודש]]
 
[[קטגוריה:משמשים בקודש]]
 +
[[קטגוריה:אישים הטמונים בהר הזיתים]]

גרסה מ־01:59, 30 ביולי 2017

הרב שלום דובער אייכהורן

ר' שלום דובער הכהן אייכהורן (תרפ"ט-א' סיון תשנ"ח) היה מהמשמשים בקודש אצל אדמו"ר הריי"צ, וייסד את גמ"ח 'ישראל אריה לייב' בקראון הייטס על שם אח הרבי.

תולדות חיים

נולד בשנת תרפ"ט בעיירה לובמאל שבפולין לאביו ר' גרשון העניך אייכהורן. למד בישיבות תומכי תמימים בפולין.

בשנת תש"א החל ללמוד בתומכי תמימים המרכזית וזכה לשמש בקודש אצל אדמו"ר הריי"צ עד י' שבט תש"י. היה מהחסידים היחידים שנכחו בחדר בסמוך להסתלקות אדמו"ר הריי"צ (בפועל היו נוכחים במקום שלושה חסידים, אחד כהן אחד לוי ואחד ישראל[1]), ומייד לאחר יציאת הנשמה רץ לביתו של הרבי להודיע על ההתרחשויות.

היה נשוי עם מרת יאכעט, וביתו נודע בהכנסת אורחים הגדולה שלו. עם תנופת הקמת הע"א מוסדות בשנת תשל"ב, היה מייסדי גמ"ח 'ישראל אריה לייב' שנקרא על שם אחיו של הרבי, הרב ישראל אריה לייב שניאורסון, וממשיך להתקיים עד היום ולהעניק הלוואות גדולות ללא ריבית לתושבי שכונת קראון הייטס.

בשנותיו האחרונות התגורר בארץ הקודש. נפטר בא' סיון תשנ"ח ונטמן בהר הזיתים.

משפחתו

הערות שוליים

  1. ראו בקובץ וועד חיילי בית דוד י' שבט תשע"ד, הנשיא הוא הכל עמוד 15, וכן בכתבתו של מנחם זיגלבוים, פתאום, בבוקר יום השבת... ● תיאור ההסתלקות, בשבועון בית משיח, מתוך הספר "אִסְתַּלַּק יְקָרָא", ט שבט התשע"ג (20.01.2013)