הבדלים בין גרסאות בדף "נר מצוה ותורה אור"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (קרייזי אבאוט משיח העביר את הדף נר מצוה ותורה אור (ספר) לשם נר מצוה ותורה אור)
(עריכה והרחבה)
שורה 1: שורה 1:
 
[[קובץ:נר מצוה.jpg|שמאל|ממוזער|250px|שער הדפוס הראשון]]
 
[[קובץ:נר מצוה.jpg|שמאל|ממוזער|250px|שער הדפוס הראשון]]
הספר '''נר מצוה ו[[תורה אור]] - שער ה[[אמונה]] ושער ה[[יחוד]]''' ל[[אדמו"ר האמצעי]], כולל שני שערים:
+
הספר '''נר מצוה ותורה אור''' הוא ספר חסידות של [[אדמו"ר האמצעי]] שהודפס על ידו בשנת [[תק"פ]]. הספר כולל שני חלקים: '''שער האמונה''' - מאמרי חסידות על מצות ה[[אמונה]] בה' ו[[אחדות ה']], ועל [[חג הפסח]]; '''שער היחוד''' (נקרא גם בשם '''קונטרס ההתבוננות''') - ביאור מושגים בקבלה ובחסידות לפי [[סדר ההשתלשלות]].
 +
==חלקי הספר==
 +
=== שער האמונה ===
  
== שער האמונה ==
+
א. שער האמונה: מהות מצוות ה[[אמונה]] וחיוב האמנת האלוקות. בשער זה מבאר [[אדמו"ר האמצעי]] כי האמונה היא השורש והיסוד לכל המצוות, והיא מביאה לתורה, [[תפילה]], [[צדקה]] ו[[עבודת התשובה]] באמת. שער זה מיוסד על מאמרי חסידות של [[אדמו"ר הזקן]] המבארים את עניני [[חג הפסח]], [[אכילת מצה]] ו[[קריעת ים סוף]]{{הערה|1=נסמנו ב[http://beta.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=16054&st=&pgnum=400&hilite= מראי המקומות לספר בתחילת שער האמונה], בהוצאת תשנ"ה ואילך.}}.
  
א. שער האמונה: מהות מצוות ה[[אמונה]] וחיוב האמנת האלוקות. בשער זה מבאר [[אדמו"ר האמצעי]] כי האמונה היא השורש והיסוד לכל המצוות, והיא מביאה לתורה, [[תפילה]], [[צדקה]] ו[[עבודת התשובה]] באמת.
+
=== שער היחוד ===
 +
ב. שער היחוד: ביאור מצוות [[יחוד ה']] והיותו אחד משלושה עשר עיקרי האמונה, וביאור היחוד שבפסוק [[שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד]]. בשער זה מבאר [[אדמו"ר האמצעי]] כי על מנת להגיע ליחוד ה' כדרוש יש להתבונן באופן פרטי בפרטי [[סדר ההשתלשלות]] המבוארים בקבלה, והוא עובר ומבארם לפי הסדר.
  
== שער היחוד ==
+
==הוצאות הספר==
 +
ספר זה נדפס בחיי [[אדמו"ר האמצעי]], ב[[קאפוסט]] בשנת [[תק"פ]]. חלקו הראשון נדפס שוב בלמברג ב[[תר"כ]]. בשנת [[תש"ח]] הדפיס את הספר [[הרבי]] עם תיקונים, ומאז נדפסו עוד הוצאות רבות.
  
ב. שער היחוד: ביאור מצוות [[יחוד ה']] והיותו אחד משלושה עשר עיקרי האמונה וביאור היחוד שבפסוק [[שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד]]. בשער זה מבאר [[אדמו"ר האמצעי]] כי יחוד ה' צריך להיות למעלה מהשכל ו"מקרב לב עמוק".
+
ב[[תשנ"ה]] הדפיסה [[קה"ת]] את הספר עם תיקונים, ביאורים מר' [[הלל מפאריטש]], מראי מקומות, מפתחות, ביביליוגרפיות ופאקסימליות. מהדורה זו נערכה על ידי הרב [[אלכסנדר זיסקינד פיקרסקי]].
  
ספר זה נדפס בחיי [[אדמו"ר האמצעי]], ב[[קאפוסט]] בשנת [[תק"פ]]. חלקו הראשון נדפס שוב בלמברג ב[[תר"כ]]. בשנת [[תש"ח]] הדפיס את הספר [[הרבי]] עם תיקונים. ומאז נדפסו עוד הוצאות רבות.
+
==אודות הספר==
 +
ב[[היום יום]]{{הערה|1=ט"ו אדר ב'.}} מובא בשם [[אדמו"ר המהר"ש]], אשר [[אדמו"ר האמצעי]] כתב בשביל כל סוג וסוג מהמשכילים והעובדים אשר בעדת החסידים מאמרים וספר מיוחד, לבד [[שער היחוד]] ו[[שערי אורה]] שהם כלליים, ונכתבו עבור כל החסידים: שער היחוד הוא המפתח דתורת החסידות, ושערי אורה - אל"ף-בי"ת דתורת החסידות.
  
ב[[תשנ"ה]] הדפיסה [[קה"ת]] את הספר עם תיקונים, ביאורים מר' [[הלל מפאריטש]], מראי מקומות, מפתחות, ביביליוגרפיות ופאקסימליות. מהדורה זו נערכה על ידי הרב [[אלכסנדר זיסקינד פיקרסקי]].
+
במכתב לשואל השיב הרבי: "בשאלתו אם יש ספר בדא"ח המבאר סדר ההשתלשלות, הנה כזה הוא ספר שער היחוד לאדמו"ר האמצעי ושם בתחלתו מבאר ג"כ ע"ד אופן ההתבוננות"{{הערה|1=[https://chabadlibrary.org/books/admur/ig/5/1302.htm אגרות קודש כרך ה', אגרת א'שב].}}.
 +
 
 +
==קישורים חיצוניים==
 +
*[http://beta.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=24643&pgnum=1 הספר בדפוס הראשון - קאפוסט תק"פ] בפורמט צילום באתר היברובוקס
 +
*[https://chabadlibrary.org/books/adhaam/ner/index.htm הספר בפורמט טקסט] באתר ספריית חב"ד]
  
ב[[היום יום]]{{הערה|1=ט"ו אדר ב'.}} מובא: אבי אדוני זקני מורי ורבי אמר, אשר [[אדמו"ר האמצעי]] כתב בשביל כל סוג וסוג מהמשכילים והעובדים אשר בעדת החסידים מאמרים וספר מיוחד, לבד [[שער היחוד]] ו[[שערי אורה]] שהם כלליים, ונכתבו עבור כל החסידים: שער היחוד הוא המפתח דתורת החסידות, ושערי אורה - אל"ף-בי"ת דתורת החסידות.
 
 
{{הערות שוליים}}
 
{{הערות שוליים}}
 
[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר האמצעי]]
 
[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר האמצעי]]

גרסה מ־14:44, 6 בדצמבר 2019

שער הדפוס הראשון

הספר נר מצוה ותורה אור הוא ספר חסידות של אדמו"ר האמצעי שהודפס על ידו בשנת תק"פ. הספר כולל שני חלקים: שער האמונה - מאמרי חסידות על מצות האמונה בה' ואחדות ה', ועל חג הפסח; שער היחוד (נקרא גם בשם קונטרס ההתבוננות) - ביאור מושגים בקבלה ובחסידות לפי סדר ההשתלשלות.

חלקי הספר

שער האמונה

א. שער האמונה: מהות מצוות האמונה וחיוב האמנת האלוקות. בשער זה מבאר אדמו"ר האמצעי כי האמונה היא השורש והיסוד לכל המצוות, והיא מביאה לתורה, תפילה, צדקה ועבודת התשובה באמת. שער זה מיוסד על מאמרי חסידות של אדמו"ר הזקן המבארים את עניני חג הפסח, אכילת מצה וקריעת ים סוף[1].

שער היחוד

ב. שער היחוד: ביאור מצוות יחוד ה' והיותו אחד משלושה עשר עיקרי האמונה, וביאור היחוד שבפסוק שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד. בשער זה מבאר אדמו"ר האמצעי כי על מנת להגיע ליחוד ה' כדרוש יש להתבונן באופן פרטי בפרטי סדר ההשתלשלות המבוארים בקבלה, והוא עובר ומבארם לפי הסדר.

הוצאות הספר

ספר זה נדפס בחיי אדמו"ר האמצעי, בקאפוסט בשנת תק"פ. חלקו הראשון נדפס שוב בלמברג בתר"כ. בשנת תש"ח הדפיס את הספר הרבי עם תיקונים, ומאז נדפסו עוד הוצאות רבות.

בתשנ"ה הדפיסה קה"ת את הספר עם תיקונים, ביאורים מר' הלל מפאריטש, מראי מקומות, מפתחות, ביביליוגרפיות ופאקסימליות. מהדורה זו נערכה על ידי הרב אלכסנדר זיסקינד פיקרסקי.

אודות הספר

בהיום יום[2] מובא בשם אדמו"ר המהר"ש, אשר אדמו"ר האמצעי כתב בשביל כל סוג וסוג מהמשכילים והעובדים אשר בעדת החסידים מאמרים וספר מיוחד, לבד שער היחוד ושערי אורה שהם כלליים, ונכתבו עבור כל החסידים: שער היחוד הוא המפתח דתורת החסידות, ושערי אורה - אל"ף-בי"ת דתורת החסידות.

במכתב לשואל השיב הרבי: "בשאלתו אם יש ספר בדא"ח המבאר סדר ההשתלשלות, הנה כזה הוא ספר שער היחוד לאדמו"ר האמצעי ושם בתחלתו מבאר ג"כ ע"ד אופן ההתבוננות"[3].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים