פתיחת התפריט הראשי
הרב שטרן (מימין) במעמד הכנסת ס"ת

הרב משה אריה שטרן (י"ח תשרי תשכ"ח - י' חשוון תשס"ד), היה מחנך בתלמוד תורה מגדל העמק ורב כלא דמון בצפון הארץ. נפטר בצעירותו מדום לב.

תולדות חייםעריכה

נולד בי"ח תשרי תשכ"ח בכפר סבא להוריו הרב אליהו שטרן ( שהיה רב מחוז ת"א של המשטרה) ומרת יהודית. אחיותיו הבוגרות ממנו למדו במוסדות חב"ד בירושלים, ואף הוא שעשה חייל בלימודיו במוסדות לא חב"דים נמשך ללימוד החסידות.

עם התקרבותו לחב"ד, התמסר לפעילות במסגרת ניידות חב"ד בארץ הקודש. עיקר תפקידו היה להפעיל שבתות חב"ד ביישובים השונים., בהן תמימים מכל ישיבות חב"ד בארץ הקודש שבתו ביישובים ובקיבוצים שם אירגנו תפילות, ופעילויות עם מבוגרים וילדים. פעילות זו ביצע בהצלחה רבה במשך מספר שנים.

לקראת נישואיו למד בישיבת חב"ד בצפת.

נשא את מרת ציפורה בתו של הרב יחזקאל סופר. ועבד כמלמד בתלמוד תורה מגדל העמק. במשך כחמש שנים שם התמסר לעבודתו ורק טובת תלמידיו עמד לנגד עיניו.

בחורף תשנ"ו התמנה לרב כלא דמון שבצפון הארץ, משנסגר הכלא עבר לכלא חרמון, ולאחר מכן לכלא שאטה שבעמק בית שאן, שם שימש כרב הכלא עד ליום בו נפל למשכב ממנו לא קם. במסגרת שירותו כרב בבית הסוהר, אירגן מידרשה ללימודי יהדות בכלא שאטה ובד בבד היה שותף להכנת תוכניות לימוד ופיתוח למדרשות ללימוד יהדות בכל בתי הכלא בישראל.

היה איש לבבי, נעים הליכות וחביב על כל רואיו. בורך בכשרון להבין את ליבו של הזולת דבר שגרם שהן חסידי חב"ד (במגדל העמק), והן הסוהרים והאסירים, הירבו להתייעץ עמו גם בענינים רוחניים וגם בענייני העולם.

בכל ההתוועדויות שנערכו במגדל העמק, הרב שטרן היה הדמות המרכזית ודרשותיו היו בסגנון ברור ונפלו על אוזן קשבת.

הרב משה ברדוגו ממגדל העמק, שיזם ופיתח רעיונות רבים להפצת בשורת הגאולה, ביקש בשנת תשנ"ב להקליט קלטת ובה השיר "משיח משיח" בשילוב אמרות, פתגמים וסיסמאות על משיח וגאולה. הוא חיפש קול מתאים ומצא את הרב שטרן. במשך לילה שלם הקליטו יחד את השיר "משיח" בשילוב אמרות בענין משיח וגאולה. עותק מהקלטת נשלח לרבי, ועל כך קיבלו הסכמה וברכה מהרבי.

גם אחרי ג' תמוז המשיך בפירסום האמונה הטהורה בנצחיות חייו של הרבי מלך המשיח שליט"א והתגשמות נבואת הגאולה, ואף השתתף בכינוסי גאולה ומשיח שהתקיימו בשנת תשנ"ה על ידי הרב זמרוני ציק.

בשבת לפני ל"ג בעומר תשס"ג קיבל דום לב ממנו נפטר בפתאומיות כחצי שנה לאחר מכן בי' חשוון תשס"ד.