שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נוספו 528 בתים ,  22:56, 3 בדצמבר 2019
אין תקציר עריכה
הרב '[[File:ר'_מענדל_ברוק_2016-09-05_16-33.jpg|thumbnail|ר'מנחם מענדל ברוק''' ([[י"ג חשון]] [[תרע"ט]]-[[ז' כסלו]] [[תשס"ו]]), היה חסיד בקהילת חב"ד ב[[ראשון לציון]] שסייע להתפתחות הקהילה החב"דית בעיר.
==תולדות חייו==נולד בהרב '''מנחם מענדל ברוק''' ([[בישנקוביץי"ג חשון]] לאביו המשפיע החסידי הרב [[חיים שאול ברוקתרע"ט]] ולאמו צביה, ב- [[י"ג חשוןכסלו]] [[תרעתשס"טו]]. הוא נקרא בשם מנחם מענדל על שם סבו מצד אימו), הרב מנחם מענדל הכהן קראסניק שהיה גם הוא היה חסיד בקהילת חב"ד שהתגורר בבישנקוביץ ועסק לפרנסתו בחינוך תינוקות של בית רבןב[[ראשון לציון]] שסייע להתפתחות הקהילה החב"דית בעיר.
==תולדות חיים==נולד ב[[בישנקוביץ]] לאביו ה[[משפיע]] החסידי הרב [[חיים שאול ברוק]] ולאמו צביה, ב[[י"ג חשון]] [[תרע"ט]]. הוא נקרא בשם מנחם מענדל על שם סבו מצד אימו, הרב מנחם מענדל הכהן קראסניק שהיה גם הוא חסיד חב"ד שהתגורר בבישנקוביץ ועסק לפרנסתו בחינוך תינוקות של בית רבן. בהיותו בגיל תשע, נשלח אביו על ידי [[אדמו"ר הריי"צ ]] לפתוח את סניף ישיבת [[תומכי תמימים זוויהל]] באוקראינה, והוא הצטרף לאביו יחד עם כל המשפחה. שנים ספורום לאחר מכן, בעקבות מעצרו של אביו על ידי ה[[ק.ג.ב.]] על עיסוקו בהפצת יהדות, נאלץ למרות גילו הצעיר להתחיל לעסוק במסחר על מנת לפרנס את בני המשפחה, והמשיך בעיסוקו זה גם לאחר שחרורו של אביו.
לקראת שנת [[תרצ"ז]] החל לתכנן את מסע העלייה הפרטי שלו לארץ הקודש, ובדרך התעכב ב[[ריגא]] במשך חצי שנה עד שקיבל אישור עליה חוקי ([[סרטיפיקט]]), ומשם המשיך את מסעו דרך [[וינה]] שם נפגש עם [[אדמו"ר הריי"צ]] שהורה לו להיכנס ללמוד בישיבת [[תורת אמת (ירושלים)|תורת אמת]] שב[[ירושלים]] אצל ה[[משפיע]] הרב [[אלתר שימחוביץ']], ובירך אותו שיצליח בלימודו.
בחודש ב[[חודש תמוז ]] [[תש"ג]] נישא לרעייתו [[נישואין|נשא]] את רעייתו חנה שיינברגר, המיוחסת כנכדת הרב [[יוסף חיים זוננפלד]] רבה של ירושלים, ובעל 'לב העיברי' רבי עקיבא יוסף שלזינגר.
לאחר חתונתו החל לעסוק לפרנסתו ביקב 'כרמל מזרחי' וקבע את מגוריו ב[[ראשון לציון]] בסמיכות לאביו. בזמן מגוריו בעיר נאבק עבור פתיחתו של בית ספר 'בית יעקב', ובמהלך מאבקו לאפשר חינוך יהודי-תורני לבנות העיר, ישב במאסר במשך מספר ימים. עם הקמת [[אחי תמימים ראשון לציון|סניף ישיבת תומכי תמימים המקומית]] בראשות אביו, עמד לימין הישיבה ואף בנה בהתנדבות במו ידיו חלקים מבניין הישיבה.
בשנת [[תשי"ב]] נולד בנו הראשוןלו בן, והוא מהראשונים הראשון שקרא לבנו על שם רבי [[לוי יצחק שניאורסון]] (אביו של [[הרבי]]) שנפטר בנסיבות טראגיות במחנות ההגלייה של ה[[ק.ג.ב.]]. מידע זה נמסר לרבי ולאמו על ידי חבר הקהילה הרב [[יעקב יוסף רסקין]] והדבר גרם נחת רוח רבה{{הערה|1=[http://www.shturem.net/index.php?section=artdays&id=207 תצלום חילופי המכתבים] {{שטורעם}}}}.
בין השנים [[תשכ"א]]-[[תש"נ]] התגורר ב[[ירושלים]], ולאחר מכן קבע את מגוריו ב[[כפר חב"ד]] שם נשאר לגור עד לפטירתו ב[[ז' י"ג כסלו]] [[תשס"ו]].
==משפחתו==
;אחיובניו:
*הרב [[חיים שאול ברוק (קראון הייטס)|חיים שאול ברוק]] - מנהל [[ועד הנחות בלה"ק]]
*הרב אברהם אהרן ברוק
*הרב לוי יצחק ברוק, ניו יורק
*הרב [[יוסף ברוק]], קראון הייטס
*הרב שמואל ברוק, ניו יורק
;אחיותיובנותיו:*לאה נוישטט(אשת הרב פנחס נוישטט).*שרה סירוטהסירוקה*רבקה ריבקין. (נשואה לר' מרדכי ריבקין, [[כפר חב"ד]])
*צביה לישנר (נשואה לרב ישראל מרדכי לישנר, [[כפר חב"ד]])
*יוכבד וילהלם - לונדון (נפטרה בדמי ימיה)
נכדו [[חיים שאול נוישטט]] - מנהל רשת [[עידכוני חב"ד]]
 
==קישורים חיצוניים==
*[http://www.col.org.il/show_news.rtx?artID=93475 שביבים מימי חייו, סיפורי מסירות נפש וגבורה יהודית ועוד]
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:קהילת חב"ד ראשון לציון: אישים]]
[[קטגוריה:משפחת ברוק]]
משתמש אלמוני

תפריט ניווט