מלחמת לבנון השנייה

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מלחמת לבנון השנייה הייתה מלחמה נגד ארגון הטרור שהיה בלבנון, המלחמה נמשכה במשך 33 ימים ולאחר מכן נחתם הסכם אש. המלחמה נמשכה מי"ז תמוז עד כ' אב תשס"ו

הרקע למלחמה

Postscript-viewer-shaded.png ערך מורחב – תוכנית ההתנתקות
מפת רצועת עזה וגוש קטיף

תוכנית ההתנתקות, הייתה תוכנית ממשלתית שבוצעה בשנת תשס"ה (קיץ 2005) על ידי מדינת ישראל ביוזמת ראש הממשלה אריאל שרון, במהלכה גורשו קרוב לעשרת אלפים יהודים מעשרים וחמישה ישובים ברצועת עזה.

התכנית גררה גל התנגדות ענק, ובשנה שקדמה לביצוע התוכנית נערכו מפגנים ומחאות בהשתתפות מאות אלפי אנשים, נחסמו כבישים והודבקו סטיקרים בגנות התוכנית בכל רחבי הארץ.

למרות ההתנגדות, הוכרחו חיילי צה"ל לבצע את המשימה, שהייתה כרוכה בהתנגדות עזה מצד המתיישבים, ולפנות באלימות ובכוחנות את הסרבנים, שקיבלו גיבוי של אלפי בני נוער.

מכיון שהתוכנית עמדה בניגוד למשנתו התורנית-בטחונית של הרבי, חסידי חב"ד רבים נטלו חלק במאבק למניעת התכנית, ובראשם הרב שלום בער וולפא הרב קותי ראפ הרב זמרוני ציק והרב דוד נחשון

מהלך המלחמה

כתוצאה מהנשק שהעבירה ישראל, התקיפה לבנון את ישראל מה שהכריח את ישראל לצאת למלחמה, בסופו של דבר נחתם הפסקת אש אולם המלחמה הובילה ל152 הרגוים בצד הישראלי שהרבה מהם היו מקורבים לחב"ד.

פעילות חב"ד

במהלך המלחמה פעלו שליחי חב"ד בקרב כל בסיסי הצבא במבצע תפילין וכדומה.

בעקבות מלחמת לבנון השנייה יזם הרב שלום דובער וולפא קמפיין בשם "אמרנו לכם" במהלכו הפיץ מיליון חוברות הסברה בעיתונות הישראלית נגד תוכנית ההתכנסות וההתנתקות. כמו כן יצא בקמפיין "יש דין ויש דיין" בו פרסם את תמונות האחראים לביצוע תוכנית ההתנתקות, וטען כי כל מי שנתן ידו לאותה תוכנית נענש משמים. על משתתפים בתוכנית ההתנתקות לחזור בהם ולבקש את סליחת המגורשים ולהצהיר כי לא יחזרו על מעשים כגון אלו.

לאחר המלחמה הוציאו מטה משיח דיסק המסכם את נבואותיו של הרבי במלחמה וסיפורים על מופתים מהרבי.

עכב המלחמה התרחשו שלושה פיגועי טרור בבתי חב"ד ברחבי העולם


מלחמות ישראל
מלחמת השחרור (תש"ח-תש"ט) | מלחמת סיני (תשי"ז) | מלחמת ששת הימים (תשכ"ז) | מלחמת ההתשה (תשכ"ט-תש"ל) | מלחמת יום כיפור (תשל"ד) | מלחמת לבנון הראשונה (תשמ"ב) | מלחמת המפרץ (תנש"א) | מלחמת לבנון השנייה (תשס"ו) | מלחמת חרבות ברזל (תשפ"ד)