שינויים

קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הוסרו 69 בתים ,  19:56, 16 בינואר 2019
←‏הידורים מיוחדים במאפיה: תיקנתי שגיאה בה נכתב שהתנור עצים בעוד המציאות היא שמדובר בתנור גז
בתחילה פעלה המאפיה במתכונת מצומצמת, אך הרבי דחף כל הזמן להרחבת והגדלת תוצרת המאפייה.
בתחילה הורחבה המאפייה בקצת באמצעות פחונים בעקבות מבצע "מצה לתלמיד" שיזם. לימים נרכשה המאפייה על ידי ר' זלמן סטמבלר ובסיוע אחיו [[יעקב סטמבלר]] פיתחו ושיפצו שפיתח ושיפץ רבות את המאפייה, והטמיעו והטמיע בה הידורים רבים. ההידור הבולט ביותר מתייחס למהירות הרבה של אפיית המצות, שהפכה את המאפייה למהירה ביותר בארץ{{הערה|הידור שמקבל ביטוי רב ב[[שולחן ערוך]] [[אדמו"ר הזקן]]}}.
המאפיה פועלת בעונת החורף והעבודות מתחילות ששה חודשים לפני [[חג הפסח]], ונגמרות שעות ספורות לפני כניסת החג, אז נערכת '[[חבורה]]' של רבו של כפר חב"ד.
* כל ניילון ונייר הנכנס למאפיה עובד בדיקה כימית.
* עטיפת המקלות בכל הכנסה והוצאה מחדש.
* תנור עצים.
* מהירות הכנת המצה ואפייתה. הידור שמקבל מיטוי רב ב[[שולחן ערוך הרב|שולחן ערוך]] של [[אדמו"ר הזקן]].
* מידי 18 דקות כלי הרעדלער (מחורר המצות) עובר ליבון באש, [[בגד|בגדי]] העובדים מוחלפים, וכן ספלי המים המשמשים לעיסת הבצק.
משתמש אלמוני

תפריט ניווט