יונה יחיאל מצגר

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
גרסה מ־23:49, 21 בפברואר 2013 מאת זוננשיין (שיחה | תרומות) (הוספת ערך)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב יונה יחיאל מצגר, הרב הראשי לישראל מאז שנת תשס"ג
הרב מצגר נואם בכינוס לכבוד 200 שנה להולדת כ"ק אדמו"ר הזקן
הרב מצגר, נואם בכנס 'קבלת המלכות' - ב' ניסן תשנ"ה

הרב יונה יחיאל מצגר (כ"ג מנחם אב תשי"ג) הוא הרב הראשי האשכנזי לישראל, ונשיא מועצת הרבנות הראשית מאז שנת תשס"ג.

ביוגרפיה

הרב יונה מצגר נולד בחיפה בשנת תשי"ג לאביו הרב אלימלך מצגר, והתחנך בצעירותו במוסדות החינוך המקומיים. בצעירותו, למד בישיבת 'פרחי אהרון', בקריית שמואל (הסמוכה למקום מגוריו בחיפה), שם למד תניא עם הרב יגאל פיזם שהיה באותם שנים מדריך בישיבה. הוא המשיך ללמוד בישיבת ההסדר כרם ביבנה במשך אחת-עשרה שנים, במהלכן הוסמך לרבנות והחל בלימודי דיינות. כשסיים את לימודיו, התגייס כחייל קרבי בצה"ל, ולאחר מלחמת יום הכיפורים כיהן כרב צבאי. במהלך תקופה זו, נישא לרעייתו עפרה, בתו של הרב אברהם פרידמן, ונינתו של הרב חיים זוננפלד, רבה של ירושלים. לאחר סיום השירות בצה"ל, מונה לרב בית הכנסת "תפארת צבי" במרכז תל אביב. בשנת תשמ"ח כתב ספרו הראשון "במעגלי החיים", העוסק בחיים היהודיים במעגל השנה. כמו כן הוא פרסם סדרת ספרים הלכתית של שאלות ותשובות בשם "מִיַם ההלכה" ו"כנפי יונה", ושו"ת נוסף בעניינים הקשורים למלחמת המפרץ הראשונה בשם "סופה במדבר". בשנת תשס"ג, לאחר 24 שנה בהם כיהן כרב בעיר תל אביב, נבחר הרב מצגרבתמיכתו של הרב יוסף שלום אלישיב לכהן כרב הראשי האשכנזי לישראל, בהיותו בן 49 שנה בלבד, ובזה היה לרב הצעיר ביותר שכיהן בתפקיד זה עד כה.

נבואת הרבי

בעת ביקורו בארצות הברית בשנת תשנ"א, הגיע הרב מצגר להתברך מפיו של הרבי שליט"א במעמד 'חלוקת הדולרים' שהתקיימה ביום ראשון כ"ג מר חשון. לאחר שהרב גרונר הציג את הרב מצגר בפני הרבי, הרב מצגר ביקש את ברכתו של הרבי להצליח בבחירות לרבנות בא' מערי הארץ, אך הרבי כביכול 'התעלם' מהתאריך בו נמצאים (בתחילת החורף של שנת תשנ"א), ובירך את הרב מצגר"הצלחה רבה. יאריך ימים על ממלכתו. וללכת מחיל אל חיל, והזכות של ארץ אשר תמיד עיני ה' אלוקיך בה מראשית השנה ועד אחרית שנה תעמוד לכם, והרי חודש האביב, קשור עם חירות, זמן חירות . . שיהיה בהצלחה רבה!". אף אחד מהנוכחים לא ידע להסביר לרב מצגר את כוונת דבריו של הרבי בנוגע ל"חודש האביב", אך 12 שנים מאוחר יותר, כאשר הרב מצגר נבחר כרב הראשי לישראל בתאריך י"ב בניסן, הקרוי בתורה בשם "חודש האביב", הבין הרב מצגר את נבואתו המדוייקת של הרבי. באותו ערב, השתתף הרב מצגר בהתוועדות המרכזית בכפר חב"ד לציון 101 שנת להולדת הרבי שליט"א, ובנאומו סיפר את הנבואה המדהימה והמדוייקת.

קשריו עם חב"ד

מאז צעירותו, בשנים בהם למד הרב מצגר את ספר התניא עם המדריך החב"די בישיבה, הרב יגאל פיזם, שמר הרב מצגר על קשרים חמים עם חסידי חב"ד, והשתתף באופן פעיל בכינוסים ובהתוועדויות המאורגנים בכל רחבי הארץ. עם השנים הפך הרב מצגר למעריץ נלהב, ודרשותיו באירועים החב"דים מלאים בביטויי הערצה ואהבה לרבי שליט"א. גם לאחר שנבחר לכהן כרב הראשי לישראל, ממשיך הרב מצגר להשתתף באירועים החב"דיים למרות העיסוקים הרבים בהם הוא טרוד.

ספריו

רוב ספריו של הרב מצגר הינם מקבץ של שאלות ותשובות שהשיב במהלך תפקידיו השונים ברבנות:

  • במעגלי החיים - שאלות ותשובות הנוגעות לחיים היהודיים במעגל השנה.
  • מים ההלכה - שאלות ותשובות, 4 חלקים, תשמ"ח-תשנ"ג.
  • סופה במדבר - שאלות ותשובות הלכתיות שהתעוררו במלחמת המפרץ.
  • כנפי יונה - שאלות ותשובות וחקרי הלכה בנושאים מעשיים.
  • רעיונות וביאורים על הגדה של פסח.