הבדלים בין גרסאות בדף "בית ישראל (מרכז רפואי)"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(הוספת ערך. צריך עוד קצת שיפוץ)
 
(עריכה קלה)
שורה 1: שורה 1:
'''בית ישראל''' הוא שמו של אחד מבתי הרפואה היהודיים שבמנהטן.
+
'''בית ישראל''' הוא שמו של בית רפואה יהודי בשדרה הראשונה ב[[מנהטן]].
  
בשנת תשנ"ד לאחר כ"ז אדר, שאדמו"ר שליט"א עבר ארוע לב נוסף, העבירו אותו ע"פ הוראת אחד המזכירים (בניגוד להוראה שאמר בתשלעל מצב דומה), לבית רפואה זה.
+
לאחר האירוע הבריאותי של הרבי ב[[כ"ז אדר]] [[תשנ"ד]]{{הערה|שנתיים בדיוק לאחר האירוע הראשון ב{{ה|אוהל}} בשנת [[תשנ"ב]], ובדיוק בשעה שהתקיימה בארץ עצרת תפילת המונית לבריאותו של הרבי.}} בו עבר אירוע לב נוסף, צוות המזכירות הורה להעביר את הרבי למרכז הרפואי 'בית ישראל'{{הערה|המעבר נעשה על פחי הוראתו של המזכיר [[חיים יהודה קרינסקי]], בניגוד להוראתו המפורשת של הרבי באירוע דומה בשנת [[תשל]].}}.
  
בהמשך לזה, הגיעו בחורי הקבוצה ושאר הבחורים שלמדו ב770 באותו זמן ללמוד שם, היו סדרים שלימים למי מותר לבוא ומתי. הסדרים התנהלו באחד האולמות. בכל ערב היו מגיעים הבחורים מאהלי תורה ללמוד שם. ואף יצא קובץ הערות מישיבה זו בשם "קובץ בית ישראל".
+
בהמשך לזה, הגיעו בחורי הקבוצה ושאר הבחורים שלמדו ב770 באותו זמן ללמוד שם, והקמה וועדה מיוחדת שדאגה לשמור על הסדר במקום ולקבוע את האישורים למי מותר להגיע ובאלו זמנים. לצורך קיומם של סדרי הלימודים בסמיכות למקום שהותו של הרבי, ייחדה הנהלת בית הרפואה אולם שלם שהוסב ל[[זאל]] של ישיבת תומכי תמימים, ובכל ערב היו מגיעים הבחורים מאהלי תורה ללמוד שם. ואף יצא קובץ הערות מישיבה זו בשם "קובץ בית ישראל".
  
בשבתות וחגים הגיעו גם אנ"ש למקום.
+
בשבתות וחגים הגיעו גם אנ"ש תושבי קראון הייטס לשבות במקום, וחלקם היו עושים את הדרך רגלית בצהרי יום השבת{{הערה|מרחק של שעה הליכה.}}.
  
 +
{{הערות שוליים}}
 
[[קטגוריה:מקומות ואתרים]]
 
[[קטגוריה:מקומות ואתרים]]

גרסה מ־23:02, 16 בפברואר 2014

בית ישראל הוא שמו של בית רפואה יהודי בשדרה הראשונה במנהטן.

לאחר האירוע הבריאותי של הרבי בכ"ז אדר תשנ"ד[1] בו עבר אירוע לב נוסף, צוות המזכירות הורה להעביר את הרבי למרכז הרפואי 'בית ישראל'[2].

בהמשך לזה, הגיעו בחורי הקבוצה ושאר הבחורים שלמדו ב770 באותו זמן ללמוד שם, והקמה וועדה מיוחדת שדאגה לשמור על הסדר במקום ולקבוע את האישורים למי מותר להגיע ובאלו זמנים. לצורך קיומם של סדרי הלימודים בסמיכות למקום שהותו של הרבי, ייחדה הנהלת בית הרפואה אולם שלם שהוסב לזאל של ישיבת תומכי תמימים, ובכל ערב היו מגיעים הבחורים מאהלי תורה ללמוד שם. ואף יצא קובץ הערות מישיבה זו בשם "קובץ בית ישראל".

בשבתות וחגים הגיעו גם אנ"ש תושבי קראון הייטס לשבות במקום, וחלקם היו עושים את הדרך רגלית בצהרי יום השבת[3].

הערות שוליים

  1. שנתיים בדיוק לאחר האירוע הראשון באוהל בשנת תשנ"ב, ובדיוק בשעה שהתקיימה בארץ עצרת תפילת המונית לבריאותו של הרבי.
  2. המעבר נעשה על פחי הוראתו של המזכיר חיים יהודה קרינסקי, בניגוד להוראתו המפורשת של הרבי באירוע דומה בשנת תשל"ח.
  3. מרחק של שעה הליכה.