הבדלים בין גרסאות בדף "בית חיינו (גיליון)"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(+)
שורה 1: שורה 1:
 
[[תמונה:בח.jpg|left|thumb|250px|אחד מגליונות 'בית חיינו']]
 
[[תמונה:בח.jpg|left|thumb|250px|אחד מגליונות 'בית חיינו']]
רשימות "בית חיינו" הינם יומנים 'מהנעשה עם [[הרבי]]' ב [[770]]. במשך השנים היו תלמידי ה'[[קבוצה]]' מוציאים גיליונות של 'בית חיינו', בדרך כלל זה היה גיליון פנימי שהיה מתפרסם בעיקר ב-‏770, והיה מגיע לארץ ישראל על ידי תמימים שהיו נוסעים לארץ או ששלחו לחבריהם. החל משנת [[תש"נ]] עיתוני "בית חיינו" החלו לצאת לקהל הרחב כאשר אלפים ורבבות מכל החוגים זכו מידי שבוע לקרוא מהמתרחש בחצרות קודשנו.
 
  
על היוזמה היה אחראי הרב יצחק זאב ברנדלר, וגיסו הרה"ת ר' ברוך כהנא.
+
רשימות '''בית חיינו''' הינם יומנים יצאו במשך השנים [[תשמ"ט]]-[[תשנ"ב]] והם כללו דיווח קבוע מהנעשה והנשמע בחצרו של [[הרבי]] שליט"א מליובאוויטש - [[770]]. הגיליון היה יוצא על-ידי תלמידי ה[[קבוצה]].
  
בתשעת הימים של שנת תשמ"ט הוציאו את הגיליון הראשון. בתחילה הכל הסתכם בדף אחד שיצא לאור פעמיים בשבוע. בתוך מספר חודשים זה קיבל את המתכון השבועי במהדורה נרחבת יותר, עד שהפך בעידודו הבלתי מסויג של הרבי לעיתון של ממש.  
+
בתחילה היה הגיליון יוצא באופן פנימי, בעיקר ב-‏770, והיה מגיע ל[[ארץ ישראל]] על ידי תמימים שהיו נוסעים או ששלחו לחבריהם. משנת [[תש"נ]] החלו עיתוני "בית חיינו" לצאת לקהל הרחב כאשר אלפים ורבבות מכל החוגים זכו מידי שבוע לקרוא מהמתרחש בחצרות קודשנו.  
  
בשנת תשס"ז נטל על עצמו [[מכון מלכות שבתפארת]] להוציא לאור את כל גליונות בית חיינו מכורכים בסדרה של 5 ספרים.
+
על היוזמה היה אחראי הרב [[יצחק זאב ברנדלר]], וגיסו הרה"ת ר' [[ברוך כהנא]].
 +
 
 +
בתשעת הימים של שנת [[תשמ"ט]] הוציאו את הגיליון הראשון כשהכל הסתכם בדף אחד שיצא לאור פעמיים בשבוע. בתוך מספר חודשים זה קיבל את המתכון השבועי במהדורה נרחבת יותר, עד שהפך בעידודו הבלתי מסויג של הרבי לעיתון של ממש.
 +
 
 +
בשנת [[תשס"ז]] הוציא [[מכון מלכות שבתפארת]] את כל גליונות "בית חיינו" על נייר כרומו משובח, בסדרה של 5 ספרים המכילים 130 גליונות (2,500 עמודים).
  
 
==התייחסויות הרבי לגיליונות==
 
==התייחסויות הרבי לגיליונות==

גרסה מ־07:37, 20 באוגוסט 2007

אחד מגליונות 'בית חיינו'

רשימות בית חיינו הינם יומנים יצאו במשך השנים תשמ"ט-תשנ"ב והם כללו דיווח קבוע מהנעשה והנשמע בחצרו של הרבי שליט"א מליובאוויטש - 770. הגיליון היה יוצא על-ידי תלמידי הקבוצה.

בתחילה היה הגיליון יוצא באופן פנימי, בעיקר ב-‏770, והיה מגיע לארץ ישראל על ידי תמימים שהיו נוסעים או ששלחו לחבריהם. משנת תש"נ החלו עיתוני "בית חיינו" לצאת לקהל הרחב כאשר אלפים ורבבות מכל החוגים זכו מידי שבוע לקרוא מהמתרחש בחצרות קודשנו.

על היוזמה היה אחראי הרב יצחק זאב ברנדלר, וגיסו הרה"ת ר' ברוך כהנא.

בתשעת הימים של שנת תשמ"ט הוציאו את הגיליון הראשון כשהכל הסתכם בדף אחד שיצא לאור פעמיים בשבוע. בתוך מספר חודשים זה קיבל את המתכון השבועי במהדורה נרחבת יותר, עד שהפך בעידודו הבלתי מסויג של הרבי לעיתון של ממש.

בשנת תשס"ז הוציא מכון מלכות שבתפארת את כל גליונות "בית חיינו" על נייר כרומו משובח, בסדרה של 5 ספרים המכילים 130 גליונות (2,500 עמודים).

התייחסויות הרבי לגיליונות

ביום שני כ"ף במר-חשוון תשנ"ב, יום לאחר שהרבי הוציא לאור את הקונטרס בית רבנו שבבבל, יצא הרבי לאהל הק' כשבידו הק' שני קונטרסים, העלון 'בית חיינו' והקונטרס הטרי "בית רבינו שבבבל".

בתאריך כ"ה תמוז תנש"א כתבו לרבי על אודות הצטרפות 'תמימים' לחברי המערכת. הרבי הוציא את המענה זמן קצר לאחר חלוקת דולרים "ילכו מחיל אל חיל גו'". על סעיף ד' בדו"ח, אודות המצב הגשמי ענה הרבי "כמענתי הקודם". בשולי הדו"ח הוסיף "אזכיר עה"צ".

בפעם אחרת ענה: "תהא פעולה נמשכת ובהוספה והזמ"ג וכו' אזכיר עה"צ".

"תהא פעולה נמשכת ובהצלחה והזמ"ג וכו' אזכיר עה"צ".

בתנש"א: "אזכיר עה"צ והזמ"ג להוספה בכהנ"ל ספירת העומר לזמן מ"ת".

כאשר הגישו לרבי את שני הכרכים שאגדו את הגיליונות עד גיליון 115, וכן דיווח על הרחבת צוות העובדים, השיב הרבי תשובה שריגשה את חברי הצוות: כהנ"ל נת' ות"ח ת"ח אזכיר עה"צ להנ"ל. ולכל המצטרך לכל אחד ואחד שיחי' מכם ובשו"ט".

ראה גם

בית חיינו הספר