הבדלים בין גרסאות בדף "בית חיה מושקא קראון הייטס"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
 
(אין הבדלים)

גרסה מ־09:22, 10 ביוני 2007

בית חיה מושקא

בית חיה מושקא הינו מוסד לבנות בשכנות קראון הייטס. המוסד כולל בית ספר ותיכון. המוסד הוקם בשלהי קיץ תשנ”ט על ידי קבוצת הורים חסידיים שרצו להעניק לילדיהם חינוך על טהרת הקודש. מנהל המוסד הוא הרב לוי פלוטקין.

ב”בית חיה מושקא”. כל פרט בחיי בית הספר חדור ברצון לעשות נחת רוח לרבי. החל מחינוך על טהרת הקודש וצניעות, המשך בשימוש בשפת האידיש, שפתם של רבותינו נשיאינו, וכלה בחיות מיוחדת בענייני גאולה ומשיח.

על טהרת הקודש

את ספרי הלימוד ערכו על בסיס ספרי לימוד המקובלים במוסדות החינוך, תוך התייעצות עם פדגוגים מומחים ואנשי חינוך מובהקים. תוכנית הלימודים מותאמת כך שילדות בכיתה א’ יוכלו לחשב את החשבונות הפשוטים יותר בתורה, כמו מספר בני ישראל שירדו למצרים, ולילדות בכיתה ו’ תהיה היכולת לחשב את כל החשבונות שבתורה, כולל הלכות קידוש החודש.

כך זה בחשבון, וכך גם במקצועות נוספים. שיעור טבע הפך לשיעור בנפלאות הטבע, כאשר כל נושא חדור בתכנים יהודיים, בסגנון המדור “נפלאות הטבע” שהתפרסם בזמנו בירחון “שיחות לנוער”. דקדוק לומדים מתוך ספרים חסידיים וחינוכיים, לרוב מהוצאת קה"ת. גם השפה האנגלית, אותה מתחילים ללמוד רק מגיל 12 -נלמדת רק מתוך ספרים עם תכנים קדושים.

חינוך להתקשרות

בבית הספר ישנו דגש מיוחד על חינוך לחיות יום יום עם האמונה שהרבי חי וקיים ועוד רגע קט מתגלה ומביא את הגאולה השלימה.

בנות בית הספר פוקדות פעמים רבות את “בית משיח” -770. מטעם בית הספר הן מגיעות ל-‏770 לקראת כל חג ומועד, אבל גם בזמנם הפנוי הן מגיעות להתבשם מאווירת הקדושה ב-‏770.

צוות בית הספר משדר אווירה של חיות בענייני גאולה ומשיח. בהפסקות מתנגנים ניגונים חסידיים, בשיעורים רבים נשזר נושא הגאולה, ובכל מועד חסידי יוצאות המורות למבצעים עם הבנות.

את ענייני גאולה ומשיח מחדירים לבנות בפנימיות. לצד שלטי “יחי אדוננו” התולים בכל כיתה, לומדות הבנות שיעור של ממש בענייני גאולה ומשיח.

בכיתות הנמוכות יש שיעור כזה פעם בשבוע, ובכיתות הגבוהות יותר פעמיים בשבוע. במסגרת השיעור לומדות הבנות על ייעודי הגאולה במדרשי חז”ל, את הלכות מלכים לרמב”ם, ואפילו את השיחות של הרבי מהשנים האחרונות, שמלאות וגדושות בענייני גאולה ומשיח.

וברוח ההתקשרות לרבי, גם לימוד מושגים חסידיים עובר דרך שיחותיו של הרבי. בתוכניות מיוחדת שזכתה לשם “מעשה רב” מאזינות התלמידות לקלטת בה הרבי מספר על גדולי החסידים בדורות הקודמים. לאחר שמיעת הקלטת נלמדים הדברים מהכתב, ומנתחים את המושגים בהם השתמש הרבי בשיחתו.

אחת לשבוע, ביום שישי, צופות הבנות בשיחה של הרבי, ואחר-כך מתוועדות עם המורות על משמעות השיחה, ועל ההשלכות לחיי היום יום של הבנות.

התיכון

ה”אני מאמין” של התיכון הוא “לחיות עם הזמן”, זאת אומרת לחנך את הבנות בהתאם לזמננו.

דגש מיוחד מונח בתיכון על השמחה והסתכלות חיובית כמוטיבים מרכזיים. המורות מעניקות לבנות סביבה חמה ואוהבת, ונותנות להרגיש שמכבדים אותן ואת דעתן. כך פנויות הבנות להשקיע בלימודים, בלי מתחים חברתיים.