הבדלים בין גרסאות בדף "א' סיון תרל"ו"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (סידורים קטנים)
שורה 1: שורה 1:
 
בא' [[סיון]] בשנת [[תרל"ו]] נפטרה [[הרבנית דבורה לאה (בת אדמו"ר האמצעי)|הרבנית דבורה לאה]] בת [[אדמו"ר האמצעי]] ואשת רבי [[יעקב ישראל מטשרקאס]].
 
בא' [[סיון]] בשנת [[תרל"ו]] נפטרה [[הרבנית דבורה לאה (בת אדמו"ר האמצעי)|הרבנית דבורה לאה]] בת [[אדמו"ר האמצעי]] ואשת רבי [[יעקב ישראל מטשרקאס]].
  
מסופר שפעם הזמין הרה"ק ר' [[יעקב ישראל מטשרקאס]] את נכדו שיבוא לביתו. כאשר בא הרה"ח הרה"צ ר' [[מרדכי דב מהורנסטייפל]] לעיירת זקנו [[טשרקאס]], ביקש ממנו זקנו כי ייכנס עימו לחדרה של זקנתו הרבנית הצדקנית מרת דבורה לאה ע"ה ואמר לו, בזה הלשון: "...יש לי סיכסוך עם סבתא, והחלטנו שנינו שנביא את הדברים לפניך וככל אשר תפסוק, כן יקום. וזה דבר הסיכסוך: סבתא אומרת שהיא צריכה להסתלק מן העולם לפני, כי אם תישאר אלמנה, ו[[חסיד|חסידים]] לא יבואו, היא תישאר בודדה והיא לא תוכל להסתגל לחיי בדידות. ואילו אני אומר, שאני צריך להסתלק ראשון, כי אם אשאר אלמן, פלג-גוף, לא אוכל להסתדר ועכשיו (אמר הרה"ק הרה"צ ר' יעקב ישראל מטשרקאס נ"ע לנכדו) – תפסוק אתה, אנו סומכים עליך... " עכ"ל הרה"ק הרה"צ ר' יעקב ישראל מטשרקאס נ"ע.
+
מסופר, שפעם הזמין הרה"ק ר' [[יעקב ישראל מטשרקאס]] את נכדו שיבוא לביתו. כאשר בא הרה"ח הרה"צ ר' [[מרדכי דב מהורנסטייפל]] לעיירת זקנו [[טשרקאס]], ביקש ממנו זקנו כי ייכנס עימו לחדרה של זקנתו הרבנית הצדקנית מרת דבורה לאה ע"ה ואמר לו, בזה הלשון: "יש לי סיכסוך עם סבתא, והחלטנו שנינו שנביא את הדברים לפניך וככל אשר תפסוק, כן יקום. וזה דבר הסיכסוך: סבתא אומרת שהיא צריכה להסתלק מן העולם לפני, כי אם תישאר אלמנה, ו[[חסיד|חסידים]] לא יבואו, היא תישאר בודדה והיא לא תוכל להסתגל לחיי בדידות. ואילו אני אומר, שאני צריך להסתלק ראשון, כי אם אשאר אלמן, פלג-גוף, לא אוכל להסתדר ועכשיו (אמר הרה"ק הרה"צ ר' יעקב ישראל מטשרקאס נ"ע לנכדו) – תפסוק אתה, אנו סומכים עליך"...
  
השיב הנכד הרה"ח הרה"צ ר' מרדכי דב מהורנסטייפל נ"ע לזקנו, בזה הלשון;
+
השיב הנכד הרה"ח הרה"צ ר' מרדכי דב מהורנסטייפל נ"ע לזקנו, בלשונו הפקחית: "בעצם, הסבתא צודקת. חייה כאלמנה יהיו קשים יותר. אבל מכיוון שדעתו של סבא היא אחרת, איני רוצה לעבור על דעת סבא. ולכן דעתי היא שכשיגיע זמן [[הסתלקות|הסתלקותכם]], תהיה הסתלקות שניכם בשנה אחת".
-"...בעצם, הסבתא צודקת, חייה כאלמנה יהיו קשים יותר. אבל מכיוון שדעתו של סבא היא אחרת, איני רוצה לעבור על דעת סבא. ולכן דעתי היא שכשיגיע זמן [[הסתלקות|הסתלקותכם]], תהיה הסתלקות שניכם בשנה אחת..." עכ"ל הרה"ח הרה"צ ר' מרדכי דב מהורנסטייפל נ"ע.
 
  
 
וכך באמת היה, ביום א' [[סיון]] [[תרל"ו]] (1876 למניינם) הסתלקה הרבנית הצדקנית מרת דבורה לאה ע"ה בתו של כ"ק [[אדמו"ר האמצעי]] נ"ע, וכעבור חודשיים וחצי בדיוק ביום [[י"ג אלול תרל"ו]] הסתלק בעלה הרה"ק הרה"צ ר' יעקב ישראל מטשרקאס נ"ע.
 
וכך באמת היה, ביום א' [[סיון]] [[תרל"ו]] (1876 למניינם) הסתלקה הרבנית הצדקנית מרת דבורה לאה ע"ה בתו של כ"ק [[אדמו"ר האמצעי]] נ"ע, וכעבור חודשיים וחצי בדיוק ביום [[י"ג אלול תרל"ו]] הסתלק בעלה הרה"ק הרה"צ ר' יעקב ישראל מטשרקאס נ"ע.
  
 
[[קטגוריה:ימי חב"ד|ט א]]
 
[[קטגוריה:ימי חב"ד|ט א]]

גרסה מ־17:21, 3 במאי 2009

בא' סיון בשנת תרל"ו נפטרה הרבנית דבורה לאה בת אדמו"ר האמצעי ואשת רבי יעקב ישראל מטשרקאס.

מסופר, שפעם הזמין הרה"ק ר' יעקב ישראל מטשרקאס את נכדו שיבוא לביתו. כאשר בא הרה"ח הרה"צ ר' מרדכי דב מהורנסטייפל לעיירת זקנו טשרקאס, ביקש ממנו זקנו כי ייכנס עימו לחדרה של זקנתו הרבנית הצדקנית מרת דבורה לאה ע"ה ואמר לו, בזה הלשון: "יש לי סיכסוך עם סבתא, והחלטנו שנינו שנביא את הדברים לפניך וככל אשר תפסוק, כן יקום. וזה דבר הסיכסוך: סבתא אומרת שהיא צריכה להסתלק מן העולם לפני, כי אם תישאר אלמנה, וחסידים לא יבואו, היא תישאר בודדה והיא לא תוכל להסתגל לחיי בדידות. ואילו אני אומר, שאני צריך להסתלק ראשון, כי אם אשאר אלמן, פלג-גוף, לא אוכל להסתדר ועכשיו (אמר הרה"ק הרה"צ ר' יעקב ישראל מטשרקאס נ"ע לנכדו) – תפסוק אתה, אנו סומכים עליך"...

השיב הנכד הרה"ח הרה"צ ר' מרדכי דב מהורנסטייפל נ"ע לזקנו, בלשונו הפקחית: "בעצם, הסבתא צודקת. חייה כאלמנה יהיו קשים יותר. אבל מכיוון שדעתו של סבא היא אחרת, איני רוצה לעבור על דעת סבא. ולכן דעתי היא שכשיגיע זמן הסתלקותכם, תהיה הסתלקות שניכם בשנה אחת".

וכך באמת היה, ביום א' סיון תרל"ו (1876 למניינם) הסתלקה הרבנית הצדקנית מרת דבורה לאה ע"ה בתו של כ"ק אדמו"ר האמצעי נ"ע, וכעבור חודשיים וחצי בדיוק ביום י"ג אלול תרל"ו הסתלק בעלה הרה"ק הרה"צ ר' יעקב ישראל מטשרקאס נ"ע.