הבדלים בין גרסאות בדף "משתמש:מנתם ציון"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
 
שורה 1: שורה 1:
'''הפלג המשיחי''' הם קבוצה מחסידי חב"ד שקמה בתחילת שנות הנו"נים (ה-90 למניינם) שטענו כי יש לפרסם לכל עם ישראל כי הרבי הוא מלך המשיח (למרות התנגדותו של הרבי עצמו) וזאת מאחר ו"קבלת המלכות צריכה להיות ע"י העם" על מקימי הקבוצה נמנו בין השאר דוד נחשון שניהל אז את נידות חב"ד וזמרוני ציק שניהל בשעתו את בית חב"ד בעיר בת ים.
 
  
פעילות הקבוצה החלה בסביבות חודש אייר תשנ"א, אז החלו אנשי הקבוצה להחתים אנשים על כך שהם מקבלים את מלכותו של הרבי כמלך המשיח ואף הכריזו "יחי" בסיום התוועדות שבת תזריע מצורע בנוכחות הרבי. במהלך החודש נחלשה פעילותם בעקבות שמועה שהתפרסמה בשם הרבי כי "אין להתקרב לנחשון וחבורתו" הרבי עצמו שנשאל על כך ע"י שמואל שמואלי סירב לאשר או להכחיש והסתפק במענה כי אינו אחראי לשמועות שאומרים בשמו.
 
 
לאחר כז אד"ר תשנ"ב התחדשה פעילות הקבוצה והם החלו להפיץ את תמונתו של הרבי כשתחתיה הכיתוב "ברוך הבא מלך המשיח", בחודש תשרי תשנ"ג, לאחר שהרבי החל לצאת אל הקהל במרפסת כשהקהל שר "יחי" הצטרפו רוב חסידי חב"ד לקבוצה ואף העיתון הרשמי של חב"ד תמך בה והכרזת ה"יחי" התנוססה בשער העיתון.
 
 
לקראת יו"ד שבט ה'תשנ"ג יזמו מספר אנשים מהפלג (ביניהם הרב שמואל בוטמן שנמנה אז על אנשי הפלג) מעמד "הכתרה" של הרבי כמלך המשיח, בעקבות התנגדותם של רבני חב"ד ליוזמה ולאחר שנשאל גם הרבי על כך, הוחלט לשנות את האירוע למעמד תפילה לרפואתו של הרבי והתגלותו כמלך המשיח, את הטקס שידרו בערוצים רבים ברחבי העולם ולכן הכריז דובר חב"ד ומזכירו של הרבי הרב [[חיים יהודה קרינסקי]] מספר פעמים ברמקול כי במעמד זה אין משום הכתרה או משהו הדומה לזה.
 
 
לאחר הסתלקות כ"ק אדמו"ר זי"ע בג' תמוז ה'תשנ"ד החלו חברי הפלג להאמין כי הרבי חי (אם כי להגדרה זו פירושים רבים וחלקם אינם מכחישים את ההסתלקות) והקיצונים שבהם אינם פוקדים את האוהל הקדוש ששם נטמן הרבי, רבים מאנשי הפלג נטשו באותה תקופה את הפלג והעיתון הרשמי של חב"ד [[שבועון כפר חב"ד|כפר חב"ד]] החל להוביל קו המתנגד לפלג.
 
 
אנשי הפלג נוהגים להכריז "יחי" אחר כל תפילה וכותבים "יחי" בכל מודעה המודפסת על ידם רבים מאנשי הפלג אף חובשים כיפה עם הכיתוב "יחי" ודגלון  עם הכיתוב משיח על דש החליפה.
 
 
לפלג יש דגל שעליו הכיתוב משיח ואנשי הפלג מנופפים בדגל באירועים המזוהים עימם.
 
 
אנשי הפלג המשיחי אינם מכירים בממסד החב"די הרשמי ואף פתחו עיתון משלהם הנושא את השם [[בית משיח]].
 
 
בשנים האחרונות החלו הקיצונים שבאנשי הפלג "לפנות מקום" לרבי ב"כניסתו" לתפילות וחלקם אף עוברים בכל יום ראשון על יד חדרו של הרבי ועורכים מעמד המכונה "חלוקת דולרים".
 
 
בין מנהיגי הפלג כיום ניתן למנות את הרב [[יוסף יצחק ווילשאנסקי]], הרב [[שלום דב וולפא]], זמרוני ציק (שמוביל את הקו הקיצוני בין אנשי הפלג) ודוד נחשון, בין המתנגדים החריפים לפלג ניתן למנות את הרב [[יואל כהן]] הרב [[יצחק יהודה ירוסלבסקי]] והרב [[אברהם שם טוב]].
 
 
 
[[קטגוריה:תנועות שהתפלגו מחב"ד]]
 

גרסה מ־13:21, 22 ביוני 2009