עינב וספי

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב עינב וספי יחד עם צוות תוכנית אקסטרים ישראל ששיפצו את ביתו. תשע"ג

הרב עינב וַסְפִּי הוא משלוחי הרבי ביסוד המעלה, ומנהל בית ספר חב"ד לבנות וגני חב"ד ביישוב.

תולדות חיים[עריכה]

נולד ביסוד המעלה לאביו סא"ל יואב וספי ששימש כמפקד גדוד טנקים במלחמת יום הכיפורים בגבול הצפוני, והגן על יישובי רמת הגולן. האב עוטר בעיטור העוז על פעולתו בחזית הצפון במלחמת יום הכיפורים שבה נהרג על קידוש השם[1]. עשר שנים לאחר מכן אחיו הגדול של עינב, ארנון, שלחם ביחידה מובחרת בחזית לבנון במלחמת שלום הגליל, נהרג אף הוא. כבן למשפחה שכולה, הוזמן עינב להצטרף לקייטנה ליתומי צה"ל שהתקיימה בכפר חב"ד.

עינב למד בפנימיה בנהלל וקיבל חינוך לא דתי. בצה"ל שירת ארבע שנים בחיל המודיעין וניהל אורח חיים רחוק מכל סממן דתי. הקשר הראשון שלו עם חב"ד היה לאחר שאחותו ורד חזרה בתשובה, התחתנה והקימה משפחה חב"דית.

בעת שירותו הצבאי, אמו, שדאגה מהתנהגותו כתבה לרבי אודותיו, וכעבור זמן לא רב הגיע מענה שאין כל סיבה לדאגה. לאחר שהשתחרר מהצבא קיבל חלקת אדמה השייכת למושבה והחל לגדל מישמש. בה טיפל בעיקר בימות הקיץ, כאשר לחודשי החורף נסע לארצות דרום אמריקה.

כבר בנסיעתו הראשונה החזיק ברשותו מזוזה, ספר תניא וכמה חוברות בענייני חיזוק האמונה. באחד ממסעותיו הגיע לסבלדור שבברזיל שם פגש ידידים מישראל שאחד מהם שגדל עמו ביסוד המעלה, בהשפעתם, יחד היו הולכים מידי שבת לבית הכנסת.

חזרתו בתשובה[עריכה]

בסלבדור נפגש עם כהן דת מהדתות הנוצריות, ועקב משיכתו החזקה לעניינים רוחניים, החל להתקרב לאותו כהן דת וללמוד ממנו את עיקרי תורתו. השניים נסעו יחד לחופשה במקומות מבודדים, שם הראה לו כשפים וכוחות טומאה. שם קלט את משמעות היותו יהודי ולכן חזר ארצה והחל לשמור שבת וכשרות ברמה בסיסית.

במקביל, יצר קשר עם שליח הרבי ביסוד המעלה הרב יעקב רייצס, שהדריך וקירב אותו לשמירת מצוות וחיי יהדות מלאים.

לאחר מכן נכנס ללמוד בישיבת חב"ד רמת אביב שם למד עד שקיבל מענה מהרבי באמצעות האגרות קודש ממנו הבין כי עליו לחזור ליסוד המעלה ולעסוק בשליחות. עם הגיעו למקום החל לפעול לצד השליח הרב רייצס.

בשנת תשנ"ט נשא את רעייתו מרת ענת, בעלת תשובה ובוגרת מכון אלטע בצפת.

פעילותו ביסוד המעלה[עריכה]

לאחר נישואיו מונה לנהל את גני חב"ד ביסוד המעלה. ובמקביל המשיך בעבודתו במטעים שבבעלותו. בשנת השמיטה הפקיר את מטעיו ונשאר ללא מקור הכנסה. והקים חברה לטיולי ג'יפים המשלבים טיולי שטח עם התוועדויות ונגינה ביערות הגליל.

הרב וספי לא מכהן כשליח באופן רשמי, אך בית משפחתו מהווה בית חב"ד לכל דבר וענין. ומתקיימים בו סעודות שבת מרובות משתתפים, התוועדויות קבועות בליל שישי, ועוד.

בשנת תשס"ט הרב וספי ומשפחתו היו מעורבים בתאונת דרכים בה נפצעה באופן בלתי הפיך הבת הקטנה, שיינא, וכתוצאה מכך נאלצו הרופאים לכרות את אחת מרגליה. לאחר תקופה של שיקום היא שבה הביתה. והוריה החליטו להוסיף בפעילותם ולהקים כיתת לימוד לבנות בתוך הבית, לזכותה.

בשנת תשע"א פקד את המשפחה אסון נוסף, כשבתם מנוחה רחל בת השנתיים, טבעה בבריכת מים בחצר הבית. מיד לאחר ימי השבעה החליטו הרב וספי ורעייתו להקצות שטח של שני דונמים מחצר ביתם כדי להקים בהם כיתות לימוד שישמשו את התלמידות בבית הספר שהקימו שעד אז שכן במבני קראוונים זמניים בחצר הבית. למקום עבר גם גן הילדים, שהקימה המשפחה כעשר שנים קודם לכן.

בשנת תשע"ג השתתפה המשפחה בתכנית הטלויזיה "אקסטרים ישראל", במסגרתה משפצים את ביתם של המשפחות המשתתפות בתכנית.

המשפחה השתתפה בתכנית חמישה ימים בהם נחשפו הצופים למושגים כמו שליחות, חינוך, התקשרות לרבי, הרבי מליובאוויטש כמלך המשיח, ונצחיות חייו, ועוד. עורכי התכנית הדגישו את נוכחותו של הרבי בחיי המשפחה.

בסיום התכנית עוצב בית המשפחה המחודש והותאם לצרכיהם ולפעילותם הרבה, כולל אזור לגני חב"ד, פעילויות והתוועדויות.

קישורים חיצוניים[עריכה]

הערות שוליים

  1. בעת הקרבות, מספר ימים לפני הריגתו כתב למשפחתו מכתב: "התחלתי להאמין שיש אלוקים בשמים. - יואב."