דני כהן

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב דני כהן ברקע מערת המכפלה (תשפ"ב)

הרב דני כהן (יליד שנת תשל"ג, 1973) הוא משלוחי הרבי בחברון.

תולדות חיים[עריכה]

נולד בארצות הברית בשנת תשל"ג, לאביו חיים כהן, ד"ר לסוציולוגיה (מדעי החברה), ולאמו מרת הינדי כהן, ראש מסלול הגיל הרך במכללת אפרתה. משפחתו של אביו חזרו בתשובה על ידי ר' שלמה קרליבך ונמנו על חוג הקרובים אליו, ולצד זאת השתייכו לזרם הדתי-לאומי. משפחתו הינה נצר למשפחה חסידית מהעיירה דווינסק, וסבתו מרת דבורה לאה קווין זכתה לברכה מיוחדת מאדמו"ר הרש"ב והייתה מהקבוצה המייסדת של ישיבת תורה ודעת.

בגיל 6 עלתה משפחתו לארץ הקודש, ולאחר שנתיים במרכז קליטה התיישבה בפסגות.

בנערותו, למד בישיבה התיכונית במבשרת ציון ולאחריה בישיבת ההסדר ניר בקרית ארבע, וכבר בעודו בחור ישיבה נסע לביקור בחצר הרבי בניו יורק, כטיול, בהשפעתו של חברו ר' זאב ברנשטוק.

עם סיום לימודיו בישיבה התגייס לצה"ל ושירת כחייל קרבי בגבעתי, והחל התקרב לחסידות חב"ד, ובעקבותיו התקרבו גם שאר האחים שלו, כשהאחיות נותרו בציבור הדתי-לאומי.

בשעת נישואיו עם רעייתו בת שבע לבית מוזס עוד לא הגדיר את עצמו כחסיד חב"ד, אך לאחר החתונה במהלך הטיול המשותף של בני הזוג ביקרו אצל הרבי, ועברו חוויה רוחנית ששינתה את מסלול חייהם והם הפכו לחסידי חב"ד.

במשך שנתיים עבד כמזכירו של ר' ברוך מרזל, ובשנת תשנ"ט קיבלו הצעת שליחות בפרוייקטים חינוכיים בחוץ לארץ, כשאשתו התבקשה להצטרף לצוות ההקמה של בית הספר בשיטת 'ברקאי' בקהילה החלבית-סורית שבניו יורק.

במהלך שנתיים התגוררו בקראון הייטס, ולאחריהם הצטרפו לשלוחי הרבי בשיקגו, וכעבור תקופה של שנה נענו להצעתו של ר' ברוך מרזל להגיע לפעול בשליחות הרבי בחברון, וקבעו את מגוריהם בשכונת אברהם אבינו, כשעיקר הפעילות מתרכזת בחיילי צה"ל המשרתים בחברון, כשלפעילות עמהם מסייעת העובדה שהרב כהן שירת מסלול קרבי מלא. עם התרחבות הפעילות, הביאו בני הזוג בחורים שיסייעו להם כשחלק מהם אף הצטרפו בהמשך למערך שלוחי הרבי בחברון, ובראשם הרב איציק ניימרק המשמש כיום כסגנו של הרב כהן.

בני הזוג כהן עובדים בשיתוף פעולה עם ארגון 'מחנה משותף', ולאורך השנים התארחו בביתם עשרות אלפי חיילים.

בשנת ה'תשס"ד עסק בשיפוץ וחידוש בית הכנסת אדמו"ר האמצעי להופכו לאבן פנינה בחברון שתמשוך אליה את רבבות התיירים.

החל משנת תשע"ה מארגן בשבת פרשת חיי שרה בחברון אוהל אירועים ענק המארח למעלה מ-6000 אורחים לסעודות השבת[1].

לקריאה נוספת[עריכה]

  • המעגל נסגר בחברון, שבועון כפר חב"ד 1930 עמוד 50

קישורים חיצוניים[עריכה]

הערות שוליים

  1. סעודת שבת הגדולה בעולם, דיווח באתר חב"ד אינפו משנת תשע"ז.