איתמר בן גביר

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חבר הכנסת איתמר בן גביר

איתמר בן גביר (יליד שנת תשל"ז) הוא השר לביטחון לאומי, חבר כנסת וראש מפלגת עוצמה יהודית, עורך דין במקצועו.

תולדות חיים[עריכה]

ר' אברהם מיידנצ'יק מהבית חב"ד לאישי ציבור עונד לחליפתו של השר לבטחון לאומי איתמר בן גביר דגלון משיח במהלך אירוע בכנסת

בן גביר נולד בו' אייר תשל"ז גדל במבשרת ציון ולמד בתיכון 'אורט' בעיר, בגיל 16 חזר בתשובה עקב השתתפותו בהפגנות נגד הסכמי אוסלו ועבר ללמוד בישיבת הרעיון היהודי של הרב מאיר כהנא, מיד נקשר אליו והיה לאחד מתלמידיו המובהקים מה שהוביל להצטרפותו לתנועת כ"ך. ובהמשך לתנועת 'חזית יהודית לאומית' של ברוך מרזל.

בשנת תשס"ה התחתן עם איילה נמרודי והם מתגוררים בשכונת גבעת האבות שבקריית ארבע ולהם שישה ילדים, בן גביר הוא עורך דין פלילי במקצועו.

פעולות ציבוריות[עריכה]

ארגן עשרות הפגנות נגד הסכמי אוסלו וגירוש גוש קטיף ואף עקב פעולות אלו נעצר פעמים רבות, היה שותף בפועלות רבות שעסקו בהתיישבות ובשמירה על התא המשפחתי.

איים כמה פעמים על יצחק רבין ואריאל שרון כי אם הם יגרמו לפינוי ישובים הם יפגעו בעולם הזה ובעולם הבא.

בן גביר הוא פעיל גדול בנושאי שלימות הארץ וחוק גיור כהלכה והיה עורך הדין של תנועת "ארץ ישראל שלנו" והרב שלום דובער וולפא, בנוסף, היה עוזר פרלמנטרי לחברו מיכאל בן ארי כשנבחר לכנסת, וארגן הפגנות ועצרות רבות בנושאי שלימות הארץ וחוק הגיור.

כחבר כנסת[עריכה]

בשנת תשע"ט מונה לראש מפלגת עוצמה יהודית לאחר שראש המפלגה הקודם - מיכאל בן ארי נפסל מלהתמודד לכנסת על ידי בית המשפט העליון.

לקראת הבחירות בשנת תשפ"א חתם ברגע האחרון על ריצה משותפת בבחירות ביחד עם רשימת הציונות הדתית של בצלאל סמוטריץ'[1][2] ושובץ במקום השלישי במפלגה, רבני חב"ד הורו להצביע לרשימה ולאחר ארבעה ניסיונות קודמים[3] נבחר באדר תשפ"א לכהן כחבר בכנסת מטעם מפלגת עוצמה יהודית[4][5]. ופועל רבות במסדרונות השלטון לקידום האינטרסים החב"דיים, בנוסף, מביא את דעתו של הרבי בנושא שלימות הארץ על גבי בימת הכנסת ויזם מחדש את תיקון החוק מיהו יהודי[6]. ובחשוון תשפ"ב הקים את שדולת ארץ ישראל השלימה בכנסת.

לקראת הבחירות לכנסת העשרים וחמש עלתה האהדה הציבורית כלפי בן גביר ולאחר מאבק חתם עם סמוטריץ' על ריצה שיוויונית משותפת בבחירות בשיטת הריץ'-רץ' והכניס לכנסת שישה חברים מעוצמה יהודית שבראשותו.

בשנת תשפ"ג, לאחר הקמת ממשלת ישראל בראשות נתניהו מונה בן גביר לשר לביטחון לאומי עם סמכויות נרחבות ולחבר בקבינט המדיני-ביטחוני.

קשריו עם חב"ד[עריכה]

בן גביר בביקור בישיבת חב"ד (ניתן לראות על דש חליפתו דגלון משיח)

בן גביר פועל רבות למען חב"ד והצהיר כי בראש ובראשונה פועל לביצוע שלושת השלמויות אותם קבע הרבי[7][8], בנוסף, עוזר רבות לחסידי חב"ד[9] ואף היה עורך דין של כמה מחסידי חב"ד שנעצרו בעקבות הקמת דוכני תפילין, ופתח דוכן להנחת תפילין בשוק מרכזי בתל אביב[10] הוא מוזמן לעשרות כנסים ואירועים של חב"ד[11][12] ושותף בפעילות חב"ד בשלל נושאים[13].

בהתוועדות י' שבט תשע"ט סיפר שכשאביו חלה מאוד והיה קרוב לכריתת רגלו הם כתבו לרבי וקיבלו תשובה כי הם צריכים לבדוק את התפילין והמזוזות, הם בדקו אותם ומיד התגלה שבתפילין הייתה חסרה המילה "ובלכתך", המשפחה נדהמה ותיקנה מייד, ובזכות זה אביו ניצל מהכריתה וחי עוד שנים רבות לאחר מכן.

באייר תשפ"ב עלה ביחד עם עמיתו לרשימה, חבר הכנסת שמחה רוטמן, להתייעצות ופגישה עם מזכיר בי"ד רבני חב"ד הרב יצחק יהודה ירוסלבסקי, בפגישה נידון האם להעלות את חוק מיהו יהודי לכנסת בתקופה הקרובה, או שעדיף לחכות עד שיהיה רוב בטוח שיצביע בעד החוק, בין היתר בירך הרב ירוסלבסקי את פעולותיהם למען היהדות ולמען העם וסיים: "ההצלחה שלכם, זה הצלחה של כולנו, שיהיה לכם רק הצלחות"[14].

ב'מעמד הגדול' שנערך לכבוד י"א ניסן- שנת הקהל בירושלים השתתף ואף אמר דברי ברכה.

בחודש תמוז ה'תשפ"ג, השתתף בהתוועדות יום הולדת לעסקן ר' אורי הולצמן בביתר עילית, ורכש על ידי המשפיע הרב מנחם מענדל רוט אות בספר התורה של ילדי ישראל עבור ילדיו.

קישורים חיצוניים[עריכה]

הערות שוליים